Zmagovalen zadnji vikend nogometne šole

Najstarejše selekcije nogometne šole so dvakrat zmagale in enkrat remizirale

Nazaj

Zmagovalen zadnji vikend nogometne šole

Kadeti in mladinci so bili na Stadionu Brežice obakrat boljši nasprotnik od nogometašev Taborja iz Maribora s skupno gol-razliko 8:3. Starejši dečki pa so v Dravogradu prišli do tretjega remija sezone.

Zlati mladinci so z zmago nad Mariborčani odlično zaključili sezono in staž v mladinskem nogometu na 4. mestu lige z osvojenimi 44-imi točkami. Postali so spomladanski prvaki 2. SML Vzhod z osvojenimi 24-imi točkami. Spomladi so na enajstih tekmah zmagali sedemkrat, trikrat remizirali in samo enkrat izgubili za spomladansko gol-razliko 32:10. Čez celo sezono so tako vknjižili trinajst zmag, pet remijev in devet porazov. Sezono so prav tako zaključili s šestimi clean-sheeti. Med listo najboljših strelcev sta se oba na bratskih enajstih zadetkih našla kapetan Nik Geč in napadalec Lev Sirk. Skupaj sta zasedla sedmo mesto med elito druge mladinske lige.

U19: Brežice 1919 5-3 Maribor Tabor (Sirk 7’, Urek 31’, P. Regović 32’, Čurič 50’ in Bajs 77’), 27. krog 2. SML Vzhod, nedelja, Stadion Brežice

Kadeti so zanesljivo slavili nad daleč najboljšo ekipo spomladanskega dela lige. Zmaga je bila grenkega priokusa, saj zmaga Bistrice, ki je igrala s Šampionom, pomeni izpad iz drugoligaške konkurence in igranje nogometa naslednjo leto skupaj s selekcijo U15 v 1. SKL/U15 MNZ Celje. Kljub dobri formi v spomladanskem delu sezone; šest zmag, dva remija in trije porazi na enajstih tekmah, to ni zadostovalo za obstanek. Drugi del se je končal z gol-razliko 26:15 in tremi clean-sheeti. Kadeti so tako zasedli končno usodno trinajsto mesto z osvojenimi 36-imi točkami. Med listo najboljših strelcev je sezono na visokem tretjem mestu zaključil Miha Bajs, ki je nasprotnikovo mrežo zatresel kar petnajstkrat.

U17: Brežice 1919 3-0 Maribor Tabor (Hervol 21’, Zlatič 31’ in Limani 79’), 27. krog 2. SKL Vzhod, nedelja, Stadion Brežice

Starejši dečki so dolgo in naporno sezono zaključili pozitivno, z remijem v Dravogradu. Čez leto, ko so ekipo pestile hude in dolgotrajne poškodbe nosilcev igre so v drugem delu sezone pokazali svoj pravi obraz in pridno začeli zbirati točke. Na desetih spomladanskih tekmah so dvakrat zmagali, trikrat remizirali in petkrat izgubili z gol-razliko 11:30. Naslednje leto bodo skupaj s kadeti igrali v 1. SKL/U15 MNZ Celje. Najboljši strelec ekipe letos, je bil s sedmimi zadetki Žan Tomše.

U15: Koroška Dravograd Brežice 1919 (Vratič 35’), 26. krog 1. lige U15 Vzhod, sobota, Športni center Dravograd (UT)

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000