Zmage se vrstijo tudi v oktobru 2020

Nazaj

Zmage se vrstijo tudi v oktobru 2020

Že 7. zaporedna zmaga članov v 2. SNL, uspešni tudi kadeti, mladinci, starejši dečki.

Člani NK Brežice 1919 Terme Čatež to sezono res blestijo in v soboto (3. 10. 2020) so osvojili še eno zmago, ko so z rezultatom 4 : 3 premagali ekipo NK Fužinar.

Trener Rok Zorko: "Pričakovali smo težko tekmo in odigrali odlično do nezaslužene izključitve Predaniča. Bili smo dobri, hitri in kombinatorni ter tako zasluženo vodili ob polčasu 3 : 1. V drugem polčasu so se karte premešale, predvsem zaradi igralca manj na naši strani, vendar so fantje zgarali do konca in naš vratar Kruljac je branil vse kar je bilo potrebno za zasluženo zmago. Gremo naprej, pred nami je nov teden in težka tekma z nepredvidljivimi Beltinci." 

Naš igralec Andraž Lipec pravi, da so se vsi zavedali, da bo ta tekma specifična, predvsem zaradi vremena in pa dobre ekipe, ki jim je stala nasproti. "V prvem polčasu smo kmalu prejeli zadetek, po katerem smo se takoj pobrali in z dobro prikazano igro “zabili” tri gole. V drugi polčas smo odšli z lepo prednostjo, ampak z igralcem manj, kar pa nas ni vrglo iz tira. Še z enim zadetkom smo bili čedalje bližje želenemu cilju. Do konca tekme smo z ekipo “garali” in se na koncu veselili še ene pomembne zmage." 

V NK Brežice smo res ponosni, da smo del te velike zgodbe, ki se trenutno odvija. 

Da imamo dobre pogoje za kvalitetno delo in velik potencial v igralcih, pa je opaženo tudi s strani NZS (Nogometna zveza Slovenije).

Prejšnji teden smo namreč izvedeli, da je Andraž Lipec vpoklican za v SLO reprezentanco U19 in je trenutno na čakalnem seznamu. 
"Sem zelo ponosen in vesel, da sem na širšem spisku reprezentance do 19 let in mi je to velika motivacija, znak, da sem na dobri poti." pravi Andraž.

S tem se strinjamo tudi mi, čestitamo Andraž in verjamemo, da boš svoje cilje dosegel ter s tem postal velik vzor ostalim, ki sledijo.

Po krajšem premoru, ki je bil posledica odpovedi tekem, so imeli naši mladinci in kadeti ponovno pester vikend.

Mladinci so se udeležili tekme proti ekipi NK Šampion iz Celja. Tudi na tej tekmi so se fantje dokazali in dosegli že 4. zmago in so trenutno še brez poraza v letošnji sezoni
Trener Dražen Vegelj pravi: "Še enkrat so fantje pokazali zelo dobro igro in prišli do zanesljive zmage. Sedaj nadaljujemo s pripravo na novo tekmo in z odpravljanjem manjših napak, ki jih imamo. Fantje so zagnani in pridno trenirajo, zato je tudi rezultat na igrišču." 
Prihajajoči vikend gostujejo v Rogaški.

Kadeti NK Brežice 1919 Powerhouse so oddelali še eno gostovanje in so prav tako zmagali že 4 tekmo. Gostovanje na Vranskem (Nogometni Klub Vransko) je bilo zelo težavno zaradi vremena, saj je deževalo skozi celotno tekmo. Ampak tudi dež jim ni mogel preprečiti zmage, ki je bila dosežena že v prvem polčasu. Izpostaviti je potrebno ekipni duh, saj ekipa res diha skupaj, kar se na igrišču vidi. 

Včeraj (7. 10. 2020) pa so odigrali zaostalo tekmo proti NK Šmarje pri Jelšah. Že takoj na začetku tekme se je videlo, da so fantje resno pristopili k igri, saj so zadeli že v prvi minuti. Do polčasa so bili premočni in zabili še 3 gole. V drugem polčasu so dodali se malo in končali tekmo z rezultatom 7 : 0.
Trener Dražen Vegelj je zadovoljen: "Fantje so izpolnili dogovor v slačilnici, kar me zelo veseli. Do konca jesenskega dela lige nas še čakata dve tekmi, ki ju želimo zmagati ter biti prvi na lestvici."

Moramo pa izpostaviti, da tudi starejši dečki U15 uspešno nastopajo v 1. MNZ ligi in so na zadnji tekmi (2. 10. 2020), na domačem igrišču premagali celjski NK Šampion z rezultatom 4 : 0.

"Prikazali smo dobro igro in zasluženo premagali nasprotnika. " pravi trener Mario Bratkovič in nadaljuje: "Imamo odlične pogoje za trening, kar se pozna tudi na našem napredku. Vzdušje v ekipi je zelo dobro in upam, da tako tudi ostane."
V nadaljevanju sezone selekcijo čakata še najmočnejša nasprotnika, jutri (9. 10. 2020) že igrajo proti NK Rogaška in v nadaljevanju še z NK Šmartno 1928.

Bravo fantje, navijamo za vas!

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000