Zelo uspešen vikend za najstarejše selekcije nogometne šole

Mladinci in kadeti boljši od nasprotnikov iz Raven na Koroškem

Nazaj

Zelo uspešen vikend za najstarejše selekcije nogometne šole

Dve najstarejši selekciji nogometne šole sta bili na tekmah 24. kroga 2. SKL/SML dvakrat boljši od nogometašev Fužinarja. Lepo vreme je pripeljalo lepo število gledalcev, ki so uživali v prelepih nogometnih potezah.

Kadeti so v nedeljo prvi stopili na igrišče Stadiona Brežice. Kljub temu, da nasprotnik iz Koroške v ligi to sezono ne najde in ne najde forme je bila pričakovana zanimiva tekma, saj so bili do te tekme edini nasprotnik, ki je za Brežičani na lestvici zaostajal. Zaradi poškodb, bolezni ter kartonov je bilo tako v brežiško kadetsko ekipo vpoklicanih kar pet starejših dečkov, od tega sta dva tekmo začela. Ekipa se je hitro ujela in v prvem polčasu je rabil gostujoči vratar Manuel Petrović kar petkrat po žogo v svojo mrežo. Za vodstvo je po lepem predoru v 7. minuti s svojim prvencem v 2. SKL poskrbel Nik Škaler, le-tega pa je z lepim udarcem izven šestnajsterca zgolj osem minut kasneje povišal Amil Limani, ki je svoj strelski izkupiček te sezone povišal na šest zadetkov. Po dvojnem vodstvu domačih se je odprlo tudi najboljšemu strelcu Brežičanov to sezono, Mihi Bajsu. V zgolj dvajsetih minutah (19', 28' in 39') je dobrih 70 gledalcev opazovalo kako je trikrat zatresel gostujočo mrežo in se razveselil svojega drugega hat-tricka sezone. Po premoru so Brežičani pobudo prepustili Korošcem, ki so v 64. minuti preko kapetana in najboljšega strelca ekipe, Nejca Planšaka (6 zadetkov), znižali vodstvo domačih. Novo pridobljeni zagon gostov je hitro, še četrtič na tekmi, v 71. minuti srečanja presekal Miha Bajs in postavil končni rezultat. Miha je tako s četvorčkom golov skočil na združeno drugo mesto liste strelcev, do prvega pa ga ločita samo še dva zadetka. Naslov najboljšega strelca je letos zagotovo še dosegljiv, saj sta se vodilni, Matej Damjanović (16 zadetkov), in združeno drugouvrščeni, Tomaž Brdik (14 zadetkov), strelec lige med zimskim prestopnim rokom preselila v 1. SKL. 

U17: Brežice 1919 6-1 Fužinar SIJ Ravne Systems (Bajs 19', 28', 39' in 71', Škaler 7' ter Limani 15'), 24. krog 2. SKL Vzhod, nedelja, Stadion Brežice

Mladinci so pokrbeli za pravo evforijo. Nasprotnik iz Raven, ki zaseda drugo mesto na razpredelnici, vneto lovi prvouvrščeni Rudar. Brežičani so končno zaigrali v skoraj popolni prvi zasedbi in Korošcem natrosili kar sedem zadetkov. Več kot 100 gledalcev je uživalo v prelepi kombinatorni in tekoči igri z neverjetnimi solo vložki Brežičanov, ki so jasno pokazali, da s takšno igro sodijo v sam vrh slovenskega mladinskega nogometa. Brežiški kapetan Nik Geč je ponovno kraljeval na listi strelcev, ko je v slogu Sergia Ramosa iz položaja osrednjega branilca zadel svoj prvi hat-trick sezone in izkupiček dvignil na enajst zadetkov, ter se postavil na peto mesto liste strelcev. Mrežo gostov je načel že v 10. minuti, ko je žogo iz najstrožje kazni poslal v stičišče vratarjeve leve vratnice in prečke. Nato je prvič po zimski vrnitvi iz sosednjega Krškega v 13. minuti po prelepem (po)preigravanju pred golom zadel Nikola Regović (5 zadetkov). V 29. minuti se je svojega zadetka razveselil še drugi strelec ekipe, ter z osmimi goli združeno osmi strelec lige, Lev Sirk. Lev je gledalcem ponovno pokazal nogometno poezijo in si zagotovo zaslužil več kot le en zadetek. Končni rezultat prvega polčasa je postavil Luka Juhart, ko je v 36. minuti še tretjič letos zatresel nasprotnikovo mrežo. Brežičani se po premoru niso ustavljali. Kapetan Geč je najprej po akciji iz kota v 51. minuti še drugič na tekmi premagal gostujočega vratarja Alena Vertačnika, preden je v 58. minuti prav tako drugič realiziral najstrožjo kazen ter z identično izvedenim strelom pahnil domače navijače v popolno norijo. Za češnjo na vrhu torte je tri minute pred koncem srečanja s svojim drugim zadetkom sezone poskrbel še kadetski napadalec Alen Kovačič, ki letos v glavnem nastopa pri mladincih. Na drugi strani igrišča, tam kjer obrambi poveljuje vratar Luka Grešak, so Brežičani prav tako vknjižili že peti clean-sheet sezone. Korošci, ki so imeli v svojih vrstah drugega, tretjega in četrtega strelca lige so tako ostali praznih rok. Ekipa, ki je za Brežice to tekmo začela je ena najboljših, ki so kadarkoli zaigrale za naš klub. Sprašujemo se, kako bi se odvijale stvari, če bi takšno zasedbo imeli od prvega kroga letos.

U19: Brežice 1919 7-0 Fužinar SIJ Ravne Systems (Geč 2x 11m 10' in 58' ter 51', N. Regović 13', Sirk 29', Juhart 36' in Kovačič 87'), 24. krog 2. SML Vzhod, nedelja, Stadion Brežice

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000