Zaključni turnir Petelinčkov 2020

Nazaj

Zaključni turnir Petelinčkov 2020

V ponedeljek so svoje pridobljene nogometne sposobnosti dali na ogled naši najmlajši ljubitelji nogometa.

Tudi to malo drugačno šolsko in nogometno leto se približuje koncu. Zato je nastopil čas, da otroci Otroške nogometne šole Petelinček pokažejo skozi leto pridobljeno znanje. Zbrali so se v ponedeljek popoldan na tradicionalnem zaključnem turnirju ONŠ Petelinček, na centralnem igrišču Nogometnega stadiona v Brežicah. Samega dogodka se je letos zaradi posledic pandemije udeležilo nekaj manj otrok, vendar je bilo vzdušje vseeno odlično, kar je razvidno iz priloženih fotografij in odzivov sodelujočih.

Otroška nogometna šola Petelinček trenutno vadbo izvaja v 13-ih skupinah, z naslednjim šolskim letom pa se bo število skupin povečalo vsaj za dve. Svojo vadbo ponuja vsem osnovnim šolam in vrtcem v občini Brežice. Vadbo redno obiskuje skoraj 150 deklic in dečkov, kar Petelinčke po številu vadečih postavlja med vodilne klube v Občini Brežice in na zelo visoko mesto v regiji.

Kot pravi vodstvo šole, jih vse navedeno zavezuje k odličnosti in obljubljajo, da bodo tudi v prihodnje zagotavljali:
- strokovno vodeno vadbo s strani trenerjev z UEFA licencami;
- vsakemu vadečemu podarjajo kvaliteten nogometni dres ONŠ Petelinčki;
- udeležbo na vsaj dveh turnirjih v sklopu ONŠ Petelinčki;
- navajanje na zdravo tekmovalnost v skladu s pravili FAIR play-a in
- razvijanje motoričnih sposobnosti in privajanje na zakonitosti obnašanja v kolektivu;
- predvsem pa veliko ZABAVE.

V Posavju delujejo dve podobni otroški šoli in sicer zraven Petelinčkov še Nogobikci. Sandi Hervol, kot vodja ONŠ Petelinčki pravi: »Obe šoli sta uspeli doseči dogovor, da bosta od konca letošnjega šolskega leta delovali združeno, predvsem v korist otrok, ki obiskujejo vadbo po vseh OŠ v Posavju in okolici. V vadbo bosta šoli vključevali skoraj 400 otrok. Vsi, ki se že več kot desetletje trudimo za nogometni, gibalni in splošni napredek ter razvoj otrok na območju Posavja, smo prepričani, da bo skupno delovanje spodbujalo prijateljstvo in družabnost otrok širšega področja. Delo s takšnim številom otrok pa vse sodelujoče zavezuje k stalnemu napredku in skrbi za strokovno, kvalitetno ter na sploh odlično delo. Prepričan sem, da je združevanje podobnih subjektov v korist otrok edina prava pot. Pozitivne rezultate pa lahko pričakujemo že v zelo kratkem času.«

Zaključni turnir Petelinčkov 2020
Zaključni turnir Petelinčkov 2020
Zaključni turnir Petelinčkov 2020

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000