Začenja se spomladanski del 2. SNL 2020/21

Nazaj

Začenja se spomladanski del 2. SNL 2020/21

Predsednik kluba pravi: "Na spomladanski del članske sezone smo dobro pripravljeni." V soboto bodo namreč člani v Brežicah že gostili NK Vitanest Bilje.

Sedaj je v teku še zadnji teden treningov in potem se gre zares. Člane čakajo nas 3 zahtevne tekme (Bilje, Šmartno, Krško), potem pa še 7 tekem v borbi za prvaka. "Vedno, ko to izgovorim se smejim in spomnim odličnega jesenskega dela, ki ga bomo težko ponovili. Sigurno pa bomo ostali zvesti svojim smernicam. V Brežicah se bo igral razvojni nogomet, ne glede na rezultat. In pod taktirko Rok Zorka in Slaviše Dvorančiča je vse možno. Pa se pustimo presenetiti." pravi Peter.

Člansko moštvo NK Brežice 1919 se je sicer kar okrepilo. Prišla je šesterica novincev.

- 21-letni branilec Žan-Luka Kocjančič, ki prihaja iz Žalca je prišel v Brežice iz kluba ND Primorje Ajdovščina. Bil je tudi član Triglava in Domžal, kalil se je tudi na Nizozemskem pri Heerenveenu.

- drugi je 24-letni napadalec Berat Bečiri. Rodil se je v Kopenhagnu na Danskem, igral tudi za mlado (U21) reprezentanco Albanije. V Brežice je prišel iz Velenja (Rudar), pred tem je igral še pri Triglavu iz Kranja. Ob igranju na Danskem se je poskusil še v Makedoniji v prvoligaškem klubu Škendija.

- Vratar Vid Goričar je nogometno pot pričel v Krškem (NK Krško). V Brežice prihaja iz kluba naših južnih sosedov z imenom NK Sutla. V članski kategoriji je branil še za Kočevje in Posavje Krško.

- Naslednji je 22-letni gorenjski napadalec Gaber Petric. Prišel je iz Triglava. Brežice so njegov četrti članski klub.

- Peti je 24-letni obrambno usmerjeni vezist David Škrbec. V Brežice je prišel s Ferskih otokov, kjer je igral za klub  KI Klaksvik. Z njimi je igral minulo jesen tudi v kvalifikacijah za evropsko ligo. Prihaja iz Novega mesta, kjer je tudi začel svojo nogometno pot in jo nadaljeval pri ljubljanski ekipi Bravo.

- Zadnji pa je 20-letni branilec Tomaž Zakrajšek, ki prihaja iz vasice Drnovo v občini Krško. Svojo nogometno pot je začel pri NK Krško, ga nadaljeval v Avstriji pri klubu SV Frauental. Beleži 21 tekem v 1 SNL.

Peter pravi, da je rezultatski cilj samo en. "Vsako tekmo igrati najbolje kar to v danem trenutku zmoremo. Boriti se za vsak centimeter, za vsako žogo, za vsako točko. V kolikor bomo to naredili, bomo zadovoljni ne glede na izkupiček. Sem pa prepričan da, če bomo to naredili, se nam za izkupiček ni potrebno bati in nas čaka ena lepa pomlad, kjer se v Brežicah lahko zgodi marsikaj."

Trener članov, Rok Zorko, o pričakovanjih prve tekme: »Sam nimam posebnih pričakovanj glede rezultata prve tekme, vsekakor pa bomo igrali na zmago in si želeli doseči gol več kot nasprotnik." 

Najbolj pa seveda upamo, da nam pridete pomagati še vi, naši zvesti navijači. Brez vas vsak uspeh in neuspeh ne bo enak. Upamo, da se čim prej vidimo ob igriščih. Ko bo to možno, vas takoj obvestimo, sobotna tekma pa zaenkrat ostaja obrez občinstva.

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000