Visok poraz pred domačo publiko proti Šampionu

Boleč poraz po začetnem dvojnemu vodstvu doma

Nazaj

Visok poraz pred domačo publiko.

Prva ekipa je v soboto na Stadionu Brežice kljub dvojnemu vodstvu na začetku tekme visoko izgubila proti igralcem Šampiona z rezultatom 2:5.

Članom se doma v soboto ni izšlo. Izjemni predstavi do drugega gola na polovici prvega polčasa je sledil popoln igralski mrk in razpad sistema. Če so dali člani glede na praznične in kisle vremenske razmere kar nekaj glavi publiki veliko veselja v samem začetku tekme, so jim ga hitro vzeli nazaj Celjani.

Zelo dobra napadalna igra in konstantno obleganje nasprotnikovih vrat sta dva razloga, ki sta pripeljala do vodstva Brežičanov že v 5. minuti srečanja preko napadalca Borne Radovanića, ki je lepi podaji v prostor prišel v situacijo 1 na 1 z gostujočim vratarjem Žanom Jugom, ter ga mirno premagal. Njegov drugi zadetek sezone je prišel kot veliko olajšanje po veliko zgrešenih priložnostih v zadnjih tekmah ter poškodbah, ki ga pestijo že od začetka sezone. Domači so v tem tempu nadaljevali in konstantno stiskali celjska vrata. Trud se je ponovno obrestoval v 24. minuti, ko je z visokim skokom z glavo mrežo zatresel drugi najbolši strelec ekipe letos, Jakob Črpič. Po drugem zadetku domačih je sledil popoln mrk v igri. Taktične in tehnične napake v obrambi, preveč izgubljenih žog na sredini igrišča in pomanjkanje idej ter zaključka v napadu so akterji, ki so botrovali zasluženi visoki zmagi gostov. Domači vratar Nejc Travnikar je tako do konca srečanja po žogo v svojo mrežo odšel kar petkrat, ko so za goste zadeli po dvakrat Luka Mihalič, ter po enkrat Nik Pušnik, Urh Moličnik in Blaž Kocijan.

Ekipa se bo morala po tej katastrofalni predstavi hitro zbrati in ponovno organizirati, saj se v soboto odpravljajo na težko gostovanje na Ptuj k drugouvrščenemu Vidmu.

Brežice 1919 2-5 Šampion (Radovanić 5', Črpič 24'), 19. krog 3. SNL Vzhod, sobota, Stadion Brežice

Igrali so; N. Travnikar (GK), Vidmar (od 70' Sirk), Hervol (C), Cerjak, P. Regovič, Geč, N. Regović (od 46' Bajs), Božić, Ibričić (od 65' Hribar), Radovanič (od 84' T. Travnikar), Črpič (od 70' Juhart).

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000