Uspešen vikend za nogometno šolo.

Na vikendu domačih tekem so ekipe nogometne šole pokazale všečne igre

Nazaj

Uspešen vikend za nogometno šolo.

Mladinci so s prvouvrščenimi Knapi remizirali, kadeti pa so Velenjčane premagali. Prvo ekipo starejših dečkov je nadigrala Mura, medtem ko je druga ekipa doma s tretjeuvrščenim Mozirjem remizirala.

Mladinci so moči merili z vodilno ekipo lige, Rudarjem iz Velenja, in se pokazali v zelo lepi luči. Kljub odsotnosti nekaterih nosilcev igre je ekipa prevzela polno odgovornost in s prelepo kombinatorno igro v napadu ter trdno obrambo dosegla dober rezultat. Gostje so sicer povedli že v prvi minuti srečanja, ko je po strelu iz roba šestnajsterca domačega vratarja Lukata Grešaka po obrambi in odbiti žogi iz naposredne bližine premagal velenjski napadalec Alen Omerović. Brežičane je hitro prejet zadetek prebudil in pred očmi dobrih 120 gledalcev smo videli izjemno izenačen in gledljiv prvi polčas, ko sta se ekipi izmenjevali v napadu in obrambi. Brežičani so vztrajno napadanje kronali šele v drugem polčasu v 48. minuti, ko je tokratni kapetan Luka Urek po odbiti žogi iz kota le-to z nogo pospravil v mrežo iz neposredne bližine in se razveselil prvega uradnega zadetka za klub od katerega igra že od malih nog. Ponovno se je razvnela zelo hitra napadalna igra z veliko priložnosti na obeh straneh. Po kotu v 66. minuti je Knape v vodstvo z izjemnim odrivom z glavo popeljal osrednji branilec Andrej Krstić. Brežičani so nato še močneje stopili na plin in si priigrali ogromno priložnosti. Eno je nato šest minut pred koncem rednega dela prelepo izkoristil domači vezist Luka Čurič, ki je po podaji iz kota Domna Bajsa z naravnost izjemnim volejem iz desetih metrov še drugič na srečanju premagal velenjskega vratarja Lana Jovanovića in postavil končni izid.

U19: Brežice 1919 2-2 Rudar Velenje (Urek 48', Čurič 84'), 22. krog 2. SML Vzhod, sobota, Stadion Brežice

Kadeti so še drugi teden zapored dosegli izjemno pomembno zmago. Na domačem igrišču so bili pred številčno publiko dobrih 110 gledalcev v deževnih pogojih tokrat boljši od četrtouvrščenega Rudarja. Prvega gola na srečanju je po petih tekmah brez zadetka v 24. minuti razveselil najučinkovitejši napadalec Brežičanov te sezone, Miha Bajs, ki trenutno z desetimi goli zaseda četrto mesto na listi strelcev. Prvi del je pripadal domačim, ki so vodstvo po igranju z roko velenjskega napadalca Florijana Mežnarja v gostujočem kazenskem prostoru v zadnji minuti prvega polčasa povečali preko najstrožje kazni, katero je zelo mirno realiziral Amil Limani. Velenjčani so iz garderobe po premoru prišli zelo motivirani in s prelepim strelom iz obrata v sam zgornji kot mreže gostujočega vezista Blendija Shale v 48. minuti srečanja znižali vodstvo Brežičanov. Domači so še enkrat stisnili gostujoča vrata in po še drugem igranju z roko v kazenskem prostoru Rudarjevega napadalca Florijana Mežnarja je žogo v roke še drugič na srečanju vzel Amil Limani. Gostujočega vratarja Jakoba Camloha je v 61. minuti ponovno poslal v napačno stran in se razveselil petega zadetka sezone. Gostje so po nepazljivosti v domači obrambi sicer tik pred koncem tekme vodstvo Brežičanov znižali v četrti minuti podaljška, ko je z lepim strelom po povratni žogi spodnji kot mreže mimo domačega vratarja Tijana Krošlja našel Neo Mrkonjić, vendar je Knapom časa za preobrat zmanjkalo.

U17: Brežice 1919 3-2 Rudar Velenje (Bajs 24', Limani 45' in 61' 2x 11m), 22. krog 2. SKL Vzhod, sobota, Stadion Brežice

Starejši dečki so bili drugouvrščeni Muri nedorasel tekmec. Prekmurci so povsem zasluženo visoko slavili. Domačim je v 60. minuti srečanja nekaj upanja sicer vlil napadalec Žan Tomše, vendar so gostje prednost nato še trikrat povečali.

U15A: Brežice 1919 1-7 Mura (Ž. Tomše 60'), 22. krog 1. lige U15 Vzhod, sobota, Stadion Brežice (UT)

Druga ekipa starejših dečkov je v petek na že drugi tekmi ta teden dosegla pomemben in težko prigaran remi s tretjeuvrščenim Mozirjem. Na taktični tekmi, kjer sicer nismo videli zadetkov, so začeli kar štirje mlajši dečki.

U15B: Brežice 1919 0-0 Mozirje, 16. krog 2. lige U15 MNZ Celje, petek, Stadion Brežice (UT)

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000