Tin Martič nam je povedal

Nazaj

Tin Martič nam je povedal

Tin Martič je star 24 let in prihaja iz Samobora. V NK Brežice je kot del naše članske ekipe prispeval k uspešnemu rezultatu v jesenskih tekmah sezone, da se ekipa danes nahaja na 4. mestu lestvice 2. SNL.

Njegovi nogometni začetki so v domačem mestu Samobor, kjer pa nogometna šola ni bila na visokem nivoju, je pa imel vedno možnosti igranja s starejšimi generacijami, kar mu je pripomoglo, da je svojo nogometno igro okrepil že v mladih letih. V preteklosti je bil aktiven tudi v NK Radeš in NK Krško.

Njegova nogometna vzornika sta Roy Keane (iz Irske) in Sergio Ramos (španski nogometa), saj pravi, da sta oba neverjetnega karakterja, res ikoni na terenu in sta bila zraven drugih nogometnih zvezd v ekipi prava vodja, sta prispevala k napredku sotekmovalcev in prevzemala odgovornost, kadar je bilo to potrebno.

Tin se je v naš klub pridružil z 20-i leti: "Imel sem nekaj poškodb in ker nisem dobil želene priložnosti v prvi ligi, sem se v želji do igre in dokazovanja, odločil igrati za močno ekipo v Brežicah. Takrat je bilo v klubu veliko stvari, ki ni funkcioniralo, nato pa me je pogovor z današnjim predsednikom Petrom prepričal v rast zdrave in športne atmosfere kluba.
Danes sem zelo zadovoljen z igro v jesenskem delu lige, žal pa mi je za pokal, ker bi tam lahko še kaj več pokazali. Konec je bil torej res vrhunski, a se ne rabimo s tem zadovoljiti, ampak moramo sedaj v drugem delu sezone začeti še močneje in bolje."

Tin pravi, da je vzdušje v članski ekipi res odlično, ni posebnih združevanj med posamezniki, ampak se res čuti duh: "Vsi za enega, eden za vse."
"Vsi skupaj živimo za vsako zmago in, da se malo pošalim, sedaj celo razumem Suareza in njegovo strast, da bi kot on včasih nekoga ugriznil na terenu ali pa pojedel celo travo samo, da se zmaga. Mislim, da k tem vzdušju veliko pomaga pozitivnost vseh ljudi, vpletenih v ta klub."

Tin je zelo tekmovalen karakter in mu je sedaj brez tekem kar težko, vendar je v času od konca jesenskega dela, pa vse do sedaj treniral praktično brez prekinitev in komaj čaka prvo pripravljalno tekmo, kjer bo moral še posebej paziti, da koga ne ugrizne.

Kakšna so Tinova pričakovanja za spomladanski del lige?
"Pričakovanja so zmaga na vsaki tekmi, od prijateljskih tekem v pripravah, pa vse do konca sezone, brez popuščanja, le šampionska mentaliteta.

Osebne cilje si Tin zastavlja na zelo visoki ravni, saj verjame, da brez velikih ciljev in ambicij, ni dobrega napredka. "Trenutno se počutim vrhunsko in mislim, da sam prerastel nivo te lige, ampak nogomet je konstantno dokazovanje in komaj čakam nove tekme, da lahko rastem naprej in držim nivo svoje igre."

Kakšen ima Tin nasvet za vse današnje mlade nogometaše?
"Čim več trenirajte in živite za ta nogomet tudi, ko niste na terenu, kjer mislim predvsem na prehrano, ki dela veliko razliko. Mislim, da je trenutno NK Brežice odličen klub za vsakega ambicioznega mladega nogometaša, atmosfera u klubu je vrhunska in trenerji delajo velik poudarek na razvoju mladih igralcev v zdravi, športni atmosferi. To je res pomembno za razvoj kariere, in veliko nas "starih" igralcev tega v svojem klubu, ko smo bili še mladi, nismo imeli."

"Za konec se bi želel še zahvaliti navijačem, upravi nogometa ter vsem ljudem v klubu in okoli, ki so tudi podporniki nogometa v NK Brežice, vsaka zmaga, mi je še toliko bolj pri srcu, ko vidim te vesele ljudi po tekmi."

Tim nam vsem skupaj želi, da se lahko kmalu vrnemo na tribune in skupaj slavimo vsako nadaljnjo zmago in končni uspeh letošnje sezone.

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000