Težko prebavljiv poraz doma proti Dobrovcem.

Prva ekipa je v soboto po napeti in precej enakovredni tekmi morala priznati premoč tekmecem iz Dravskega polja.

Nazaj

Težko prebavljiv poraz doma proti Dobrovcem.

Tekma 18. kroga 3. SNL Vzhod med Brežicami in Dobrovci se je v soboto na Stadionu Brežice končala z zmago gostov z rezultatom 1:2. Edini zadetek za domače je na drugi zaporedni tekmi dosegel Jan Klarič.

Po zmagi v Cirkulanah je prvo ekipo v soboto čakala nova pomembna tekma. Tokrat so na odlično pripravljenem terenu Stadiona Brežice, kjer se je po uradnih podatkih zbralo dobrih 100 gledalcev (po neuradnih pa kar nekaj več), nasproti stali nogometaši Nogometnega kluba Premium Dobrovce. Videli smo izenačeno in napeto tekmo, na kateri so z minimalno razliko slavili gostje.

Po slabem začetku in nezbranosti v obrambi so gostje po podaji v prostor povedli preko napadalca Luke Filipovića, ki je v situaciji 1 na 1 z domačim vratarjem Nejcem Travnikarjem le-tega v četrti minuti srečanja premagal z natančnim strelom v spodnji desni kot gola. Domače igralce je vodstvo Štajercev očitno streznilo, ko se je že tri minute kasneje po povratni podaji Jakoba Črpiča na rob petmetrskega prostora z izjemno mirnim zaključkom mimo treh obrambnih igralcev in gostujočega golmana Aneja Juriča svojega drugega zaporednega zadetka razveselil domači vezist Jan Klarič. Jan je tako na štirih nastopih za Brežice mrežo nasprotnika zatresel že dvakrat. Pobuda se je nato prevešala na eno in drugo stran, vse do konca prvega polčasa, ko je po zelo strogo dosojenem domnevnem prekršku domačega kapetana Petra Dimitrovskega znotraj brežiških šestnajst metrov nad gostujočim napadalcem Elvinotom Podbrežnikom prav ta v 42. minuti realiziral najstrožjo kazen s strelom pod prečko in Štajerce že drugič na tekmi popeljal v vodstvo. Po premoru smo v drugem polčasu videli veliko priložnosti na obeh straneh, vendar so mreže do konca obračuna mirovale, končni rezultat pa je ostal ta iz prvega polčasa.

Za Brežice so igrali; N. Travnikar (GK), T. Travnikar (od 46' P. Regovič), Dimitrovski (C), Cerjak, Vidmar (od 81' Urek), Hervol, Klarič, N. Regović (od 62' Hribar), Ibričić (od 46' Bajs), Radovanič (od 72' Sirk), Črpič.

Brežice 1919 1-2 Premium Dobrovce (Klarič 7'), 18. krog 3. SNL Vzhod, sobota, Stadion Brežice

Člane že v soboto čaka nova domača tekma, ko bodo moči merili s šestouvrščenimi nogometaši Šampiona iz Celja. Vabljeni podpreti fante, ki se bodo potrudili popraviti slab vtis in z glasnim navijanjem pomagati do novih pomembnih treh točk.

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000