Težak poraz proti Dravogradu 2019/20

Nazaj

Težak poraz proti Dravogradu 2019/20

V soboto se je v Dravogradu odvilo 4. kolo 2. SNL in NK Brežice Terme Čatež so prišle v goste k NK Dravograd.

Po domači zmagi proti Beltincem in odlični boju proti Triglavu smo v Dravogradu upali na možne točke. Žal so nas domačini na čelu z Nejcem Pečnikom postavili na trdna tla. 

Dravogradu nas je pričakalo prekrasno vreme. Po ogrevanju je bilo vse nared za spektakel. Nabralo se je kar lepo število gledalce, kajti domača ekipa NK Dravograd je čakala na svojo prvo zmago. Po treh kolih so imeli dva poraza, en remi. 

Kmalu se je pokazalo, da bomo imeli močne težave v obrambi. Nejc Pečnik in Peter Kogelnik sta takoj pokazala, da bosta povzročala velike težave našima osrednjima branilcema, Denisu Bejdiču in Vinku Brumnu. Domačini so večkrat resno ogrozili vrata gostov, kjer se je večkrat moral izkazati naš vratar, Tim Kruljac. Tim je odličen že skozi celo sezono in predstavlja za NK Brežice Terme Čatež veliko pridobitev. V zraku je visel gol, in v 20. minuti je po odlični podaji, slabi reakciji v obrambi, našim pobegnil Nejc Pečnik in zadel za 1:0. Že čez dve minuti je obema branilcema pobegnil še Peter Kogelnik in po lepem preigravanju, kjer je za sabo pustil oba osrednja branilca, neubranljivo zadel v dolgi vratarjev kot. Do konca polčasa so imeli gosti še nekaj priložnosti, vendar se je izkazal naš vratar z odličnimi obrambami in ostalo je pri 2:0 za NK Dravograd

Takoj na začetku drugega polčasa sta pri NK Brežice v igro vstopila Luka Filip in Marko Ferič. Igro sta zapustila David Božič in Filip Soldo. Kljub temu je NK Dravograd takoj zagospodaril terenu. Najprej lepa priložnost v 48. minuti, nato pa je v 51. minuti za 3:0 še enkrat zadel Nejc Pečnik in takoj v 54. še Evans Adomanko za 4:0. NK Dravograd je spravil NK Brežice na kolena. Kljub temu naši niso popolnoma obupali in obrestovalo se je, ko je v 59. minuti odlično podal Matija Soldo, še bolje pa je to izkoristil Luka Duvnjak in zadel mrežo nasprotnika. Sledilo je nekaj priložnosti na obeh straneh, Luka Filip je zadel celo okvir gola. V 81. minuti so domačini odigrali še eno lepo akcijo in svoj drugi gol je dosegel Peter Kogelnik. Do konca tekme so domačini dobili še rdeč karton zaradi prekrška nad Duvnjakom na samem robu kazenskega prostora. Dober strel Drugoviča je obranil domači vratar. 

Naporna tekma za NK Brežice Terme Čatež, vendar je treba hitro dvigniti glave, ker že v soboto prihaja v Brežice v goste NK Koper. Boj med drugoligaško druščino se je že na začetku razplamtel in boriti se bo potrebno vsako tekmo in za vsako točko. 

Vrhunce tekme si lahko ogledate spodaj. 

NK Dravograd 5 : 1 NK Brežice Terme Čatež

Strelci:
Nejc Pečnik: 20', 82'           Luka Duvnjak, 59' 
Peter Kogelnik: 22', 81'
Evans Adomako: 54'

Športni park Dravograd, 400 gledalcev

Težak poraz proti Dravogradu 2019/20
Težak poraz proti Dravogradu 2019/20
Težak poraz proti Dravogradu 2019/20
Težak poraz proti Dravogradu 2019/20
Težak poraz proti Dravogradu 2019/20

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000