Skoraj popoln vikend najstarejših selekcij nogometne šole

Izkupiček tega vikenda so dve pomembni zmagi in eden remi

Nazaj

NŠ: Skoraj popoln vikend najstarejših selekcij nogometne šole.

Starejši dečki so v Podravju z zadetkom Leona Lapuha premagali Jarenino (0:1), kadeti so na Ptuju po golih Maksa Zlatiča in Mihata Sotlerja premagali Dravo (2:1), mladinci pa so s Ptujčani remizirali na tekmi brez zadetkov (0:0).

Starejši dečki so na tekmi 21. kroga z Jarenino na Štajerskem dosegli drugo zmago leta. Edini zadetek na tekmi je za goste dosegel Leon Lapuh. Brežičani v zadnjih petih obračunih igrajo kot prerojeni in so popolnoma obrnili tok sezone z dvema zmagama in dvema remijema, ter zelo jasno napovedali dvig na lestvici. Fantje že nestrpno pričakujejo na obračun s prvouvrščeno Muro ta vikend, kjer se bodo na krilih dobrih rezultatov potrudili popraviti slab vtis iz prve tekme s Prekmurci.

U15: Jarenina 0-1 Brežice 1919 (Lapuh), 21. krog 1. lige U15 Vzhod, sobota, Športni park Jarenina

Kadeti so na Ptuju proti drugouvrščeni Dravi dosegli krvavo pomembno zmago za obstanek v ligi. Prvi polčas je zelo očitno pripadel Brežičanom, ki so konstantno stiskali in oblegali Ptujska vrata. Po odsluženih štirih tekmah kazni zaradi domnevnega hudega prekrška na tekmi z Dravogradom se je v prvo enajsterico s pravim pokom vrnil Maks Zlatič. V zmedi pred domačimi vrati se je po podaja Mihata Bajsa najboljše znašel prav Zlatič in mirno iz neposredne bližine žogo v 34. minuti pospravil v mrežo za svoj drugi gol sezone. Brežiško vodstvo je nato v izdihljajih prvega polčasa s prelepim udarcem iz okoli dvajsetih metrov v spodnji desni kot ptujskega vratarja Taja Vajsa povišal še vezist Miha Sotler, ki se je razveselil svojega prvega gola sezone. Po premoru so Brežičani pametneje vstopili v igro in z kombinacijo napada in obrambe pobudo prepustili Ptujčanom, katerim je sicer po enajstmetrovki uspelo preko kapetana Eneja Krambergerja v 75. minuti znižati brežiško vodstvo. Ekipa v soboto doma pričakuje četrtouvrščen Rudar Velenje na še eni prelomni tekmi sezone.

U17: Drava Ptuj 1-2 Brežice 1919 (Zlatič 34', Sotler 45'), 21. krog 2. SKL Vzhod, ponedeljek, Mestni stadion Ptuj (UT)

Mladinci so na dokaj enakovredni tekmi prišli do remija s petouvrščenimi Ptujčani. Obe strani strani sta imeli nekaj lepih priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Taktična in fizična tekma se je v glavnem bila na sredini igrišča, kjer so bili Brežičani zaradi poškodb in bolezni rahlo oslabljeni. Brežiški vratar Luka Grešak je tako skupaj z obrambo vpisal svoj tretji clean-sheet sezone. Mladinci v soboto doma gostijo prvouvrščeno ekipo mladinske lige Rudar Velenje.

U19: Drava Ptuj 0-0 Brežice 1919, 21. krog 2. SML Vzhod, ponedeljek, Mestni stadion Ptuj (UT)

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000