Prve točke za NK Brežice 1919 2019/20

Zmaga NK Brežice 1919 Terme Čatež

Nazaj

Prve točke za NK Brežice 1919 2019/20

Včeraj so Brežice po dveh gostovanjih, odigrale prvo domačo prvenstveno tekmo. Na stadionu v Brežicah se je zbralo dobrih 300 gledalcev v upanju na prve točke domačih fantov.

Prvi polčas je minil v znamenju domače ekipe. Žal pa fantom ni uspelo realizirati priigranih priložnosti, zato se je polčas končal z rezultatom 0:0. Drugi polčas je že takoj po začetku obetal več razburljivosti. Priložnosti smo videli na obeh straneh, vendar na nobeni strani ni bilo učinkovitega zaključka. Po nekaj menjavah na obeh straneh, je postala igra še bolj živa in gol je visel v zraku. Gledalci pa so vseeno morali na zadetke čakati do samega zaključka tekme. Najprej je osem minut pred iztekom rednega dela za vodstvo Brežičanov gostujočega vratarja Domna Zvera premagal Luka Duvnjak in razveselil domače občinstvo. Le štiri minute zatem je za utrditev vodstva in na koncu zmago mrežo Beltinčanov s prekrasnim strelom z roba kazenskega prostora v zgornji nasprotni kot vratarja Domna Zvera, zatresel Luka Filip. Pri zadetku je požel stoječe ovacije celotne tribune.

Tribuna je skozi celotno srečanje vspodbujala domače fante, še posebej se je tokrat izkazala domača navijaška skupina Sokoli, ki so skozi celotno srečanje bodrili domače fante. 

Brežice so tako prišle do svojih zelo pomembnih prvih treh točk in se občutno dvignile na lestvici, na kar 10. mesto. To bo za varovance Vita Butorca dobra popotnica za nadaljnje tekme, da pridobijo potrebno samozavest in sproščenost za borbo v drugoligaški družbi, ki je letos izredno zahtevna.
V sredo nas doma čaka že prva pokalna tekma. V goste prihaja Triglav iz Kranja. Tekma bo na stadionu v Brežicah, z začetkom ob 16:00. Vabljeni spet v čim večjem številu. 

Izjava Vitomir Butorac, domačega selektorja:

Zahtevna tekma, kar se tiče vročine in kar se tiče premalo časa za selekcijo igralcev in pripravo v pravem pomenu besede. Ekipo sem prevzel tri tedne pred pričetkom prvenstva in vse to je bilo zlaganje med tekom, tako da se šele sedaj postavljamo na svoje noge. Igralcem sem rekel, da se prvenstvo zame začne s to tekmo. 

Glede na prve dve tekmi, ki smo jih izgubili, ker nismo realizirali kar nekaj priigranih priložnosti, sem zahteval od igralcev, da igrajo mirno, potrpežljivo in da bo gol prišel sam po sebi. Kljub temu pa sem zahteval čvrsto igro z minimalnim tveganjem. 

Na koncu smo tekmo dobili z dvema doseženima goloma, čeprav bi lahko zmagali še bolj zanesljivo. Tekmo bi lahko rešili že v prvem polčasu. 
Hvala igralcem za maksimalen trud in koncentracijo na njihove naloge med tekmo.

Gremo naprej ...

Izjava Marka Feljata, domačega kapetana:
Tekma je bila težka predvsem zaradi hude vročine, kar se je videlo pri obeh ekipah. Cilj je bil, čim dlje držati pozitiven rezultat in čakati na priložnost, kar nam je tudi uspelo. Pokazali smo karakter in igrali na svojem maksimumu vse do konca. Na takšnih tekmah je ključno ohraniti disciplino v obrambi in predvsem ne prejeti zadetka. Kljub zmagi pa mislim, da imamo še rezerve, predvsem v ofenzivi. Tudi igralci, ki so v igro vstopili iz klopi, so se takoj prilagodili na igralni položaj in bili dodana vrednost. Na ekipo sem ponosen, predvsem zaradi borbene igre.

Brežice Terme Čatež 2 : 0 Beltinci

Strelci:
Luka Duvnjak: 82'
Luka Filip: 86'

Štadion Brežice, 300 gledalcev

Prve točke za NK Brežice 1919 2019/20
Prve točke za NK Brežice 1919 2019/20
Prve točke za NK Brežice 1919 2019/20
Prve točke za NK Brežice 1919 2019/20
Prve točke za NK Brežice 1919 2019/20
Prve točke za NK Brežice 1919 2019/20
Prve točke za NK Brežice 1919 2019/20

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000