Pred mikrofonom zimski povratnik v brežiški dres, Jan Klarič.

Klarič o prvencu za prvo ekipo, debiju in prihodnosti.

Nazaj

Pred mikrofonom zimski povratnik v brežiški dres, Jan Klarič.

Pred mikrofon smo povabili strelca drugega zadetka proti Cirkulanam in po skoraj štirih letih povratnika v svoj matični klub, Jana Klariča.

Zimska okrepitev, novinec, ki je odigral že vseh možnih 270 minut nogometa za prvo ekipo in k temu dodal tudi en zadetek je trenutno stanje Jana Klariča. Čeprav se na njegovi prvi tekmi te sezone pred 420 glavo brežiško publiko, takrat še za sedaj ugasli NK Posavje Krško, za običajnega gledalca nogometa ni preveč proslavil, ko je že v 34' minuti srečanja po dveh prejetih rumenih kartonih predčasno odšel pod tuš, so v brežiškem štabu v njem videli nekaj posebnega, nekaj drugačnega. Do usodnega drugega prekrška je bil za Krčane brez dvoma najboljši igralec na igrišču. Verjetno je bila ta njegova fantastična igra prve pol ure srečanja želja, da se pokaže prav na tem istem igrišču, na katerem je naredil prve nogometne korake. Nadzoroval je tempo in kontroliral igro s trdnim duelom in inteligenco tako v napadu, kot v obrambi. Prav to kaže tudi sedaj. Izjemno vsestranski igralec, ki je zaigral že na vseh pozicijah na igrišču se najbolje znajde v vezni vrsti, točno tam pa ga uporablja tudi trener Vegel. Izvrstno je dopolnil že tako močno vezno vrsto in se kot, da že celo življenje igrajo skupaj, ujel s soigralci.

Na debiju proti Zavrču je že tretjič po dveh premorih oblekel brežiški dres. Od prihoda v klub pri U8, pa vse do selekcije U13 je bil kapetan mladih modrih orlov. S prihodom v starejše dečke je zazvonil telefon, na drugi strani pa NK Krško, ki ga je zvabilo igrati 1. ligo U15. Tam je v 1. SKL Vzhod igral vse do izhodnih kadetov in bil vmes večkrat kapetan ekip. Po virtualno razpadu Krškega kluba se je pozimi v sezoni 2018/19 vrnil na brežiške zelenice in v 2. SKL Vzhod odigral deset tekem in se enkrat vpisal med strelce. Poleti se je preselil v Novo mesto, kjer se je Krki pomagal vrniti med elito mladinskega nogometa, ko so iz 2. SML Zahod napredovali v 1. SML. Za člane se je odločil zaigrati za Posavje Krško in tam v 3. SNL Vzhod zbral 27 nastopov. Sicer študent fizioterapije na Almi Mater Euroapaea v Ljubljani se je v januarju vrnil nazaj domov in za Brežice oblekel dres z ikonično številko 10.

Klarič o debiju v Zavrču, tekmi proti Cirkulanam in prvencu za nov klub, počutju v garderobi ter načrtih o tekmi z Dobrovci; "Definitivno ni bil to debi, ki sem si ga želel, predvsem zato, ker se tekma proti Zavrču v nobenem pogledu ni izšla po naših pričakovanjih. Že od začetka nismo bili ''pravi'' in nasprotnik je to izkoristil. Tekmo smo dobro analizirali in vtis hitro popravili z zmagama na zadnjih dveh tekmah.

Tekmo smo pričeli samozavestno in z veliko željo po zmagi. Hitro smo se prilagodili na zahteven teren in celotno tekmo dobro nadzorovali potek igre. Gostom smo uspešno preprečevali, da bi resneje ogrozili naš gol, hkrati pa smo si sami priigrali kar nekaj lepih priložnosti za zadetek. V drugem polčasu smo uspeli streti domačo obrambo in se na koncu veselili zasluženih treh točk. Občutki so odlični, vedno je lepo zadeti. Veseli me, da sem s svojim zadetkom pripomogel ekipi do nove zmage. Ta gol je zame poseben, saj je bil to moj prvi uradni gol ob povratku v Brežice.

Kot povratnika v svoj matični klub so me soigralci zelo dobro sprejeli. Z veliko večino se poznam že od prej, saj smo skupaj igrali v mlajših selekcijah. Atmosfera v garderobi je odlična in čuti se, da ekipa diha kot eno. Naš cilj je vsekakor biti vedno boljši in rasti iz tekme v tekmo. Dobro treniramo, smo samozavestni in motivirani za naprej in verjamem, da bomo to pokazali že na novi tekmi to soboto, kjer bomo dali vse od sebe, da se bomo pred domačimi navijači veselili nove zmage in novih treh točk."

Vabljeni v soboto ponovno pričarati izjemno vzdušje na glavno igrišče Stadiona Brežice in pokazati Janu, kako močno cenimo nogomet in svoje mlade domače igralce v Brežicah.

FOTO: Ado Hotić

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000