Potrjena je nova vodstvena ekipa NK Brežice 1919

Nazaj

Potrjena je nova vodstvena ekipa NK Brežice 1919

V četrtek, 4. 6. 2020, se je glede na plan odvil občni zbor NK Brežice 1919.

Na dogodku je predsednik Jure Pezdirc predal finančno poročilo in povzetek dela preteklega leta oz. sezone, nato je športni direktor Peter Gramc poročal o delovanju članske ekipe, Sandi Hervol pa je predstavil poročilo za mladinsko šolo.

Kljub temu, da ni bila predvidena volilna skupščina, je zaradi danih razmer prišlo do nekaj sprememb, na katere smo morali odreagirati. Dosedanji predsednik je priložil svojo izjavo o odstopu, kandidaturo za predsedstvo pa je vložil Peter Gramc s predlagano ekipo: Sandi Hervol podpredsednik, Jure Pezdirc poslovni direktor in Goran Mohorko tehnični direktor. Ostali člani uprave: Rok Capl, Vito Petan, Aleksander Zupančič in Igor Zorko. Zbor članov je predlagane vloge in spremembe enoglasno potrdil.

Nova vodstvena ekipa si je začrtala kar nekaj smeri in drznih načrtov za naslednja 4 leta, kljub težji gospodarski situaciji, ki jo pričakujemo v naslednjih 2-h letih.

Naši cilji so:
- preboj do najvišjih lig v vseh selekcijah mladinskega pogona (z dvigom kvalitete in kvantitete kadra),
- nudenje otrokom kvalitetno okolje za druženje,
- preboj višje na lestvici v 2. SNL,
- razvoj nogometnega parka v Brežicah,
- razvoj klubske trgovine in gostinske ponudbe.

Jure Pezdirc pravi, da je ponosen na veliko stvari. Začel je pri tem, da je klub dopolnil 100 let delovanja in se po starosti uvršča na 8. mesto v Sloveniji. »Vesel sem, da se je ob 100 letni obletnici uspešno izvedla svečana prireditev in se za to zahvaljujem vsem prijateljem nogometa v Brežicah, ki so s svojo podporo omogočili organizacijo tako velikega dogodka, saj je zajemal precej dela. Ponosen sem, da se je dogodka udeležil tudi sam vrh NZ Slovenije, predsednik Radenko Mijatović, generalni sekretar Martin Koželj in pa predsednik NK Olimpija Milan Mandarić.
Ponosen sem na obstoj naše članske ekipe v 2. slovenski nogometni ligi, kar gre predvsem velika zahvala športnemu direktorju in skupaj smo dokazali, da je s pozitivno energijo mogoče doseči veliko, saj smo delovali z najnižjim proračunom v ligi.
Ponosen sem tudi, da so aktivne vse mladinske selekcije, ki zajemajo okoli 300 aktivnih lokalnih otrok.«
Poudarja pa še tudi, da je klub s kvalitetnim delom pridobili tudi večje zaupanje in podporo občine Brežice, ki bo vložila dodatna sredstva v brežiški nogometni park z igriščem z umetno travo in reflektorji in nam tako omogočila sodoben nogometni center.
»Še naprej bom ostal del vodstvene ekipe kluba, ampak pa s ponosom predajam predsedniški stolček Petru, saj sem prepričan, da ima pravo energijo za nadaljevanje in nadgrajevanje zgodbe nogometa v Brežicah.«

Peter Gramc je ob novo sprejeti funkciji povedal: »V veliko čast si štejem, da sem bil s strani zbora članov izvoljen za predsednika NK Brežice 1919, ki je z 299 otroci daleč največje društvo v Posavju. Hkrati je s skoraj četrt milijona letnega proračuna, to v zadnjih letih postala zelo resna organizacija. Rad bi se zahvalil dosedanjemu predsedniku Juretu Pezdircu za odlično opravljeno delo v preteklosti, in da bo klubu še vedno pomagal v malo drugačni vlogi.
V bližnji prihodnosti nas čaka ogromno izzivov. Organizacijskih in še bolj finančnih. Zato sem zelo vesel in ponosen na ekipo, s katero se bomo zoperstavili tem izzivom. Računamo seveda tudi na podporo vseh dosedanjih sponzorjev, prostovoljcev in ostalih podpornikov kluba, ki so kakorkoli pripomogli, da je klub tu kjer je danes. Veselim se prihodnosti NK Brežice 1919, in komaj čakamo, da se spet vidimo na in ob igriščih.«

Po uradnem delu zbora članov, so si vsi prisotni še ogledali težko pričakovani dokončani projekt razsvetljave glavnega igrišča, ki je izveden tudi s strani občine Brežice in nam bo v novi sezoni prinesel možnost igranja nočnih tekem.

Potrjena je nova vodstvena ekipa NK Brežice 1919

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000