Poraz proti Triglavu 2019/20

Nazaj

Poraz proti Triglavu 2019/20

Odlična borba proti prvoligašu! Včeraj se je na stadionu Brežice odvil prvi krog slovenskega pokala.

Herojska borba proti slovenskemu prvoligašu

1. krog slovenskega pokala, Stadion Brežice, 250 gledalcev

NK BREŽICE TERME ČATEŽ 1 : 2 TRIGLAV KRANJ

Včeraj se je na stadionu Brežice odvil prvi krog slovenskega pokala. V goste je prišel Triglav Kranj. S Triglavom smo se pomerili v 2. SNL v letu 2017 in dvakrat v letu 2016. Vse tekme je bil zmagovalec Triglav z rezultati 4:0, 4:0 in 4:1. 

Naši so na igrišče stopili z drugo postavo. V ekipi je bil iz udarne ekipe samo vratar Tim Kruljac, branilec Denis Bejdič in napadalec Marko Ferič. Priložnost za dokazovanje je dobilo kar nekaj fantov. Tako so se v obrambni liniji znašli domači fantje Vidmar, Hervol in Lokar. V sredini so priložnost dobili Lekaj, Komljenovič, Filip, Kočar in Adamič. Na drugi strani je Triglav pričel z najmočnejšo enajsterico. To se je tudi poznalo na igrišču. Triglav je zagospodaril nad igriščem. Domači so imeli največ težav na bočnih položajih. V 12. minuti je ravno po akciji po desnem boku, po nesrečnem posredovanju Hervol zadel v lastno mrežo. Situacija je bila zelo nesrečna, in krivde za dosežen gol mu ne gre pripisati. Tudi drugi gol smo prejeli z akcije po desnem boku. Tokrat je zadev z glavo nasprotni igralec Jasaragič. V 36. minuti drugega polčasa je v igro vstopil Petar Turkovič, ki je na desni strani zagotovil več sigurnosti namesto Jerneja Kočarja. Igra se je umirila, in domači so vzpostavili ravnotežje na igrišču. 

Potem pa je na vrsto prišel drugi polčas. Najprej je igralec gostov Mlakar, v 58. minuti prejel drugi rumeni karton. Kmalu zatem je trener izvedel menjavo in v igro sta vstopila Matija Soldo in David Božič, namesto Matija Komljenoviča in Lazer Lekaja. Hitro so domači zagospodarili terenu, in to tudi kronali z zadetkom. V 63. minuti je po odličnem prodorju Petra Turkoviča po desni strani, zadel David Božič. Sledil je strahovit pritisk domačih. Vrstile so se priložnosti, vendar poti do gola naši niso našli. Najprej je David Božič mojstrsko podal Petru Turkoviču, vendar je gostujoči vratar branil. Vratar se je spet iskazal ko je na sami golovi črti branil udarec Klaudia Lokarja. V 85. minuti je po grobem prekršku Rogelja, igralcu Triglava, sodnik pokazal drugi rumeni karton. Sledilo je še nekaj priložnosti za NK Brežice Terme Čatež, vednar je manjkalo malo zbranosti in sreče. 

Domači nogometaši so se pokazali v odlični luči, in proti članu prvoligaške elite pridobili še nekaj samozavesti in si pridelali dobro popotnico za pomembno tekmo v soboto. NK Brežice Terme Čatež potujejo v Dravograd. Vabljeni navijati tudi v goste. 

Na spodnji povezavi si lahko tudi ogledate tekmo.

Poraz proti Triglavu 2019/20
Poraz proti Triglavu 2019/20
Poraz proti Triglavu 2019/20
Poraz proti Triglavu 2019/20
Poraz proti Triglavu 2019/20
Poraz proti Triglavu 2019/20
Poraz proti Triglavu 2019/20
Poraz proti Triglavu 2019/20

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000