NŠ: Zmaga in dva remija najstarejših selekcij nogometne šole!

Še en uspešen vikend za brežiško nogometno šolo.

Nazaj

NŠ: Zmaga in dva remija najstarejših selekcij nogometne šole!

Celotna mladinska nogometna šola je ta vikend dosegla dve zmagi, dva remija in en poraz ter uspešno zaključila še en ligaški vikend.

Kadeti in mladinci so moči v nedeljo merili s Šampionom iz Knežjega mesta. Na dveh napetih tekmah je sodniška trojica podelila kar 19 rumenih in 5 rdečih kartonov. Težave z disciplino so imeli predvsem Celjani, ki so si “prislužili” 11 rumenih in vseh 5 rdečih kartonov. Videli smo štiri zadetke domačih ekip ter tri gostujočih.

Mladinci so po rezultatsko sicer ozki tekmi kljub dvojnem vodstvu gostov slavili nad nogometaši Šampiona iz Celja. Gostje so oba zadetka na srečanju dosegli hitro v prvem polčasu, ko sta za vodstvo v 4. in 24. minuti dva lepa gola zadela sicer kadet Gaj Stojko Krevzel in Tjaš Štante. Brežičani so jim veselje pokvarili že dve minuti kasneje, ko je svoj prvi zadetek na srečanju v 26. minuti slavil ponovno izjemni napadalec Lev Sirk. Po premoru in eni menjavi so domači tempo samo še stopnjevali in s prelepo igro od noge do noge celoten drugi polčas oblegali vrata gostujočega vratarja Blaža Cveka. Napori so se obrestovali v 70. minuti, ko je po prekršku gostujočega branilca v celjskem kazenskem prostoru najstrožjo kazen priboril vezist Daniel Hribar, enajstmetrovko pa je s strelom visoko v golmanovo levo stran realiziral domači kapetan Nik Geč. Nik ima letos 100% uspešnost izvajanja kazenskih udarcev, saj je zadel vse štiri, katere je izvajal, skupaj pa je najboljši strelec ekipe letos zabil osem golov. Brežičani se niso ustavljali in v spremljavi dežja nadaljevali z lepo in tekočo napadalno igro. Prav v nori končnici tekme je med gnečo pred celjskim golov najvišje skočil napadalec Lev Sirk in se točno v 90. minuti srečanja pred brežiško publiko razveselil svojega drugega zadetka obračuna ter sedmega gola sezone.

Kadeti so kljub bledi predstavi uspeli iztržiti točko proti tretjeuvrščenemu nasprotniku iz Celja. Gostje so v stilu vseh tekem tega vikenda na Stadionu Brežice povedli že v 2. minuti, ko je po podaji na drugo vratnico zadel Filip Stegu. Po dolgem in napornem prvem polčasu in veliko priložnostih na obeh straneh sta ekipi na odmor odšli s tem rezultatom. Tudi drugi polčas je v stilu najboljših akcijskih filmov že v 47. minuti postregel z najstrožjo kazen gostov, katero je Celjskemu kapetanu Ermalu Memaju mojstrsko obranil debitant v kadetski ekipi, sicer član selekcije U15, domači vratar Tijan Krošelj. Napori domačih so se obrestovali šele v 80. minuti, ko je z izjemno visokim skokom rezultat izenačil napadalec Aljaž Ajdišek, ki se je razveselil šestega zadetka sezone in postavil končni rezultat srečanja.

U19: Brežice 1919 3-2 Šampion (Sirk 26’ in 90’, Geč 70’ 11m), 20. krog 2. SML Vzhod, nedelja, Stadion Brežice

U17: Brežice 1919 1-1 Šampion (Ajdišek 80'), 20. krog 2. SKL Vzhod, nedelja, Stadion Brežice

Starejši dečki so v soboto gostili sedmouvrščene nogometaše Rudarja in si priborili peto točko leta. Brežičane je v vodstvo v 10. minuti s prvim golom sezone popeljal napadalec Leon Lapuh, ko je žoga po njegovem strelu iz okoli dvajsetih metrov spremenila smer in pristala za hrbtom gostujočega vratarja Kosa, prvenec v brežiškem dresu pa je v 29. minuti z glavo dosegel tudi centralni branilec Patrik Planinc in povišal vodstvo domačih. Knapi so nato močno pritisnili in v sami končnici tekme prišli do dveh izenačujočih zadetkov, ko sta v 81. in 86. minuti zadela Aćimović in Krenker.

U15: Brežice 1919 2-2 Rudar Velenje (Lapuh 10’, Planinc 29’), 20. krog 1. lige U15 Vzhod, sobota, Stadion Brežice (UT)

Mlajši dečki so v nedeljo na “mini posavskem derbiju” merili moči z lokalnim tekmecom iz Krškega. Kljub vodstvu domačih orlov v 8. minuti preko Filipa Grašaka jih je preveč napak v obrambi in premalo realiziranih napadov stalo zmage.

U13: Brežice 1919 1-4 Krško (Grašak 8’), 14. krog 2. lige mlajši dečki MNZ Celje, nedelja, Stadion Brežice (UT)

Starejši cicibani so v soboto na domačem igrišču visoko premagali nasprotnike iz Šmarja pri Jelš.

U11: Brežice 1919 - Šmarje pri Jelšah, 11. krog Starejši cicibani MNZ Celje, sobota, Stadion Brežice (UT)

NŠ: Zmaga in dva remija najstarejših selekcij nogometne šole!
NŠ: Zmaga in dva remija najstarejših selekcij nogometne šole!

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000