NŠ: Mladinci na vrhu nogometne šole.

Večina selekcij nogometne šole ta vikend ponovno v akciji.

Nazaj

NŠ: Mladinci na vrhu nogometne šole.

Dominantna zmaga mladincev v Dravogradu, kadeti morali v končnici tekme priznati poraz prvouvrščeni ekipi iz Koroške. Tekma za pozabo starejših dečkov v Celju ter mlajših dečkov v Radečah.

Mladinci so s prepričljivo predstavo na Koroškem premagali nogometaše Dravograda. Domači so z lepim zadetkom kapetana Lakovška iz prostega strela že v 8' minuti sicer povedli, vendar so brežiški mladinci po začetnem šoku vzeli stvari v svoje roke. Po treh in pol letih se je v 43' minuti z izjemno mirnim zaključkom iz voleja na drugi vratnici ponovnega zadetka v brežiškem dresu razveselil eden izmed zimskih okrepitev Luka Čurič. Po premoru je napadalec Lev Sirk po pre(po)igravanju v domačem kazenskem prostoru že drugič v tem vikendu priboril enajstmetrovko, katero je mirno in zanesljivo v svojem slogu v 64' minuti zaključil brežiški kapetan Nik Geč. Za češnjo na vrhu torte je ponovno v 73' minuti poskrbel najboljši strelec ekipe Geč (7 zadetkov), ko je s prelepo izvedenim prostim strelom preko živega zida še tretjič na tekmi matiral domačega vratarja Kadiša in zaključil debato o zmagovalcu.

U19: Dravograd 1-3 Brežice 1919 (Čurič 40’, Geč 64’ 11m in 73’), nedelja, 19. krog 2. SML Vzhod, Športni center Dravograd

Kadeti so se v močno okrnjeni postavi vse do 80' minute zelo uspešno upirali prvouvrščeni ekipi lige. Dravograjčani so preko bočnega branilca Rožiča in kapetana Šteharnika povedli na začetku in koncu polčasa v 6' in 41' minuti, vendar je bil po prekršku domačega vratarja Jeromela nad brežiškim napadalcem Aljažem Ajdiškom v kazenskem prostoru v 43' minuti iz enajstih metrov uspešen ofenzivni vezist Amil Limani, ki je tako tik pred odmorom znižal vodstvo Korošcev. V 73' minuti je bil po odbiti žogi iz kota v neposredni bližini gola uspešen brežiški kapetan Žiga Hervol, ki je z glavo žogo v mrežo poslal ob desni vratnici gola. Konstantno in dolgotrajno obleganje brežiškega gola in težke noge naših nogometašev so botrovale zadetkom Novaka in Vidmarja v 81' in 92' minuti, katerima je v izdihljajih tekme uspelo zlomiti gostujočo obrambo in dokazati zakaj Dravograjčani zasedajo vodilno mesto.

U17: Dravograd 4-2 Brežice 1919 (Limani 43’ 11m, Hervol 73’), nedelja, 19. krog 2. SKL Vzhod, Športni center Dravograd

U15: A2S Celje 5-0 Brežice 1919, sobota, 19. krog 1. Lige U15 Vzhod, Stadion Olimp

U13: Radeče 3-0 Brežice 1919, nedelja, 13. krog 2. Lige mlajši dečki MNZ Celje, Stadion Radeče

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000