Najmlajši članski kapetan v zgodovini kluba

Nik Geč je postavil nov mejnik brežiškega kluba

Nazaj

Najmlajši članski kapetan v zgodovini kluba

Ko si je Nik v petek zvečer na tekmi 23. kroga 3. SNL Vzhod proti Dravogradu nadel kapetanski trak je postavil nov klubski rekord kot najmlajši članski kapetan brežiškega kluba.

19 let, 2 meseca in 20 dni. Toliko je bil star Nik, ko si je v petek nadel kapetanski trak na tekmi 23. kroga 3. SNL Vzhod in prvo ekipo popeljal na igrišče. Dragulj nogometne šole in kluba, ki je z nami od začetka. Od prvega brca nogometne žoge pa do kapetana prve ekipe je preteklo kar nekaj časa. Ogromno odrekanja in truda. Pa vendar je bilo za tako nagrado vredno potrpeti. Nik ni samo najboljši posameznik v generaciji. Je veliko več. Nik je vodja z veliko začetnico in lepilo, ki je to ekipo čez ta leta držalo skupaj. Prav zaradi njega so kljub igranju v nižjih mladinskih ligah igralci ostali tukaj, doma. Močan karakter in izjemne osebnosti predstavljajo našo generacijo 2004. Ravno on pa je zlati primer in poosebljanje vsega tega. Je kapetan vsake ekipe v kateri je kadarkoli igral in eden tiste elite, ki so v vseh selekcijah odigrali največ minut za naš klub.

V NZS tekmovanjih je za Brežice do sedaj nastopil na 86-tih tekmah in dosegel osemnajst zadetkov. Pohvali se lahko predvsem z dvanajstimi nastopi v 2. SNL še kot vhodni mladinec in petnajstimi kot izhodni v 3. SNL Vzhod. Čez leta je v mlajših selekcijah vedno igral v napadalnih vlogah, na krilu ali pa v sami konici. Ko je lansko sezono zamenjal pozicijo v defenzivnega vezista in osrednjega branilca pa je doživel pravi preporod. Na svoji naravni poziciji igra najboljši nogomet do sedaj in vsako tekmo pokaže velik napredek. Je izjemen talent in vodstvu kluba se lahko samo nasmehne, ko pomisli na to, kdo bo ekipo vodil v prihodnosti.

Nik o kapetanstvu članske ekipe; "Nositi kapetanski trak članske ekipe je bila moja velika želja in občutek je res odličen, ko dobiš tako priložnost in še boljši, ko tekmo zmagaš. Naprej gremo tekmo po tekmo in dali bomo vse od sebe, da sezono končamo v čistem vrhu lestvice. Rad bi se zahvalil trenerjema, Draženu Veglu in Marjanu Galiču, ki sta mi ponudila priložnost biti kapetan članske ekipe."

FOTO: Marko Klarić

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000