Lipec o vrnitvi z dvema goloma po poškodbi.

Najboljši strelec Brežičanov letos je proti Dravogradu končno odigral prve prave ligaške minute tega leta

Nazaj

Lipec o vrnitvi z dvema goloma po poškodbi.

Brežiška številka 19 se je po poškodbi vrnil na edini pravi način, ki ga pozna. Z dvema goloma v nasprotnikovi mreži. Kljub temu, da je zadnje konkretne minute nazadnje odigral šele v začetku februarja, zelo očitno ni izgubil občutka v nogah.

To ni Urbanov prvi ples v Brežicah. Res je, da si je poleti prvič oblekel članski dres, pa vendar je naše barve prej branil že sezono in pol. Prvič je bilo to v sezoni 2017/18, ko je za ekipo mladincev v 2. SML Vzhod na 22-tih odigranih tekmah nasprotnikovo mrežo zatresel dvanajstkrat, kar ga je na listi strelcev takrat uvrstilo na peto mesto. Dobra forma ga je odpeljala nazaj v Krško, kjer v prvi polovici sezone 2018/19 ponovno ni dobil pravih minut. Vodstvu sosednjega kluba je nato rabil še drugo sezono zapored pokazati, kaj so zamudili in izgubili, ko je v spomladanskem delu 2. SML Vzhod za Brežice na devetih tekmah zadel devet golov in končal na združenem devetem mestu liste strelcev. Po končanem mladinskem nogometu se je članski nogomet odpravil brcati v sosednjo Hrvaško, kjer je branil barve sosednje Bregane.

Letos ga ne ustavijo niti poškodbe. Verjetno najboljši posameznik ekipe letos je do sedaj na 15-tih odigranih ligaških tekmah dosegel dvanajst zadetkov in dodal še dva na dveh tekmah v pokalu. Kljub temu, da ima v spomladanskem delu lige odigrano manj kot uro nogometa je že zadel dva gola ter še vedno vztraja na petem mestu liste strelcev. Njegov izjemno močan karakter in konstantna želja po izboljšavi, tako ekipe kot sebe, je zagotovo eden od razlogov za letošnjo visoko uvrstitev. Kljub temu, da je bil poleti dobesedno pahnjen v pozicijo nosilca igra in kljub svojim rosnim 23 letom starosti enega izmed najstarejših in najbolj izkušenih igralcev v garderobi, se je temu odlično prilagodil in pokazal, da je zagotovo igralec za prihodnost. Kljub zadetkom ostaja skromen in ekipo na tekmah postavlja na prvo mesto. Na zadeva le gole. Ustvarja priložnosti in prostor za soigralce, asistira ter marljivo dela v obrambi.

Urban o vrnitvi na zelenice in končnici sezone; "Po zadnji odigrani prijateljski tekmi v začetku februarja se je po poškodbi lepo vrniti na zelenice. Zadnja dva meseca sta bila naporna ter stresna predvsem zaradi narave poškodbe in rehabilitacije. 

Zelo sem vesel, da sem se vrnil in ekipi z svojima zadetkoma pomagal do nove ter pomembne zmage. 
Seveda sem vesel, da lahko z svojimi zadetki ter asistencami pripomorem ekipi k novim zmagam. Z lestvico strelcev se ne obremenjujem in ne ustvarjam dodatnega pritiska. Zadetki so nagrada za vložen trud skozi celotno sezono ter obraz celotne ekipe in ni pomembno kdo jih doseže. Na koncu koncev zmaguje ekipa in ne posameznik.

Sedaj nas čakajo tri najpomembnejše tekme v sezoni, tekme, ki bodo odločale o razvrstivtvi v samem vrhu 3 SNL Vzhod. Zaradi izenačenosti same lige potnik za uvrstitev v 2. SNL še ni znan, zato gremo v te tekme ambiciozni ter po 3 zmage in 9 točk.

Ob priložnosti pa bi se rad zahvalil še navijačem za takšno številno podporo ter jih pozval, da nas še naprej podpirajo in bodrijo na zadnjih treh tekmah."

FOTO: Marko Klarić

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000