"Ibra" o sebi, sezoni in planih za naprej.

Medin Ibričić prvi pred mikrofonom po zaslugi izjemne predstave proti Ljutomerju.

Nazaj

Ofenzivnemu vezistu Ibričiću je zaradi dveh zadetkov v prejšnem krogu ta teden pripadel za mnoge nogometaše “častni” pogovor z javnostjo. Kljub temu, da letošnji poletni novinec v članski zasedbi raje pusti da njegova predstava na igrišču govori zase, mu tokrat nismo pustili, da se izogne komentarju na papirju.

Leta 2003 rojeni igralec prihaja iz glavnega mesta Slovenije, Ljubljane. Že od malih nog je bilo jasno, da njegova leva noga služi zgolj in samo eni stvari, nogometu. Kariero je kot sveži osnovnošolec v selekciji U9 začel v NK Ivančna Gorica. Za mlade selekcije ivanških risov je igral do selekcije U12, ko je potencial v njem zagledala ena izmed najuspešnejših nogometnih šol v Sloveniji, NK Brinje Grosuplje. Odlične predstave v 1. Ligi U15 Zahod so pozimi v sezoni 2017/18 pritegnile pozornost enega izmed nogometnih velikanov Gorenjske, NK Domžale. Ko je konec kadetov pozvonil telefon, ga je na drugi strani linije čakal državni in pokalni prvak, A2S Celje. Klicu grofov se je Medin veselo odzval in še četrtič v mladinski karieri stopil stopničko višje ter tam lani poleti tudi zaključil svojo zgodbo mladinskega nogometa. Cilj mu je igrati profesionalen nogomet, kar je definitvno tudi že nakazal z dosedanjimi predstavami. V poletnem prestopnem roku je pritegnil interes trenerja članske zasedbe Dražena Vegla. S svojim profilom mladega igralca s prvoligaškimi mladinskimi izkušnjami je popoln košček sestavljanke za prenovljeno člansko ekipo.

S časom raste v novem klubu njegova samozavest, izboljšujejo pa se tudi njegove igre. Sicer tih in miren igralec z veselo ter pozitivno osebnostjo je pozimi na pripravljalnih tekmah dobesedno eksplodiral. Po odsluženi kazni rumenih kartonov proti Zavrču je imel doma na obračunu z Ljutomerjem nekaj stvari za pokazati. Z dvemi prelepimi udarci iz razdalje s svojo levo nogo je dvakrat matiral gostujočega golmana in domači publiki prinesel veselje prve zmage v koledarskem letu. Specialist za proste strele in udarce od daleč s svojo božansko levico je letos dosegel že pet zadetkov, pa vendar ni enega, ki bi rekel, da bo ostal na tej številki.

“Ibra” o tekmi z Ljutomerjem in naslednji s Cirkulanami; od samega začetka smo si želeli zmago. V tekmo smo šli dobre volje, cela ekipa se je borila, kar se je na koncu pokazalo tudi z rezultatom. Za naprej smo igralci dobro razpoloženi in spočiti. Atmosfera v garderobi je odlična in vsi komaj čakamo tekmo.

FOTO: Ado Hotić

 

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000