Doma še vedno nepremagljivi

Člani na Stadionu Brežice z zmago nad Podvinci ostajajo popolni

Nazaj

Doma še vedno nepremagljivi

Brežiška izbrana vrsta je na drugi domači tekmi sezone ponovno slavila. Tokrat so na Stadionu Brežice z rezultatom 5:1 padli do te tekme še nepremagljivi Podvinci.

Brežiška četa pod vodstvom stratega Vegla je na Stadionu Brežice zadala prvi poraz sezone ekipi Podvincev. Svojega prvega hat-tricka v oranžnem dresu se je razveselil madžar Miklos Barnabas Tanyi, po enega pa sta primaknila še domačina Matic Kustrin in Jan Klarič.

Barnabas je tako na treh odigranih tekmah letos zadel že štiri zadetke in se trenutno nahaja na združenem drugem mestu liste strelcev. Po prihodu iz ameriškega drugoligaša Detroit City FC se odlično prilagaja na tako nogomet, kot tudi življenje, v Sloveniji.

Ko je trener Vegel najboljšega strelca ekipe lani, Urbana Lipca, drzno premaknil v sredino obrambne vrste (kar se je do sedaj izkazala kot zelo dobra poteza), so se mnogi spraševali kako bo najboljši napad lige lani deloval v tej sezoni. Dejstvo, da je tik ob koncu poletnega prestopnega roka odšel še drugi najboljši strelec ekipe lani, Borna Radovanić, pa k temu zagotovo ni pripomoglo. Miklos je odlično prevzel odgovornost v napadu, z dvemi zadetki pa je pravo renesanso doživel tudi domačin Matic Kustrin, ki se iz položaja bočnega branilca vedno več premika v napad na pozicijo krilnega napadalca. Po poškodbi je prvič v udarni enajsterici letos začel še eden Brežičan, Jan Klarič, ki je pokazal kaj je ekipi manjkalo na prvih tekmah sezone.

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000