David Božič nam odgovarja

Nazaj

David Božič nam odgovarja

Govorili smo z našim članskim igralcem, ki ga poznamo že nekaj časa in je v tem obdobju res izredno napredoval. Postal je tehnično zelo dober igralec, ki si ga lahko predstavljamo, da igra za prvo ligo.

David Božič je 23-letni nogometaš, ki prihaja iz Velike vasi pri Krškem in nam je odgovoril na nekaj vprašanj.

- Kakšni so tvoji začetki v nogometu?
Nogomet sem začel igrati pri Nogobikcih v prvem razredu osnovne šole, nato pa so me starši vpisali v nogometni klub Krško, kjer sem igral do svojega 18. leta starosti.

- Kdaj si začel igrati za NK Brežice in zakaj?
V NK Brežice sem prišel leta 2016 iz NK Krško. Ker je NK Krško sezono prej prišlo v prvo ligo in pripeljalo kar nekaj izkušenih igralcev, sva se s tedanjim trenerjem Petrovičem strinjala, da še nisem pripravljen igrati na takem nivoju, zato sem odšel v NK Brežice, ki je tistega leta začelo z igranjem v 2.SNL.

- Kakšni so občutki po letošnjem uspešnem jesenskem delu 2. SNL?
Občutki so zelo dobri, saj glede na rezultate prvih treh tekem nismo pričakovali tako uspešnega prvega dela sezone. Trenutna situacija s COVID-19 nas je ustavila v zelo dobrem nizu tekem v prvenstvu. Poleg rezultatov pa so dobre igre v jesenskem delu sezone še bolj povezale ekipo, trenerje, navijače in vse ljudi, ki so kakorkoli povezani s klubom.

- Tvoji cilji v nogometu so?
Moji osebni cilji v nogometu so, da se iz tekme v tekmo izboljšujem in mogoče nekega dne naredim tudi korak naprej v nogometu.

- Imaš v tem času kakšno sporočilo za mlajše nogometaše?
Mlajšim v teh težkih časih sporočam naj se čim več gibljejo, kolikor jim okoliščine to dopuščajo. Ta čas pa lahko izkoristijo tudi za druženje z družinskimi člani, za katere v preteklosti zaradi treningov in tekem mogoče ni bilo dovolj časa.

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000