Člani se iz Haloz vračajo z novimi tremi točkami.

Brežičani so na gostovanju v Cirkulanah dosegli drugo zaporedno zmago leta.

Nazaj

Člani se iz Haloz vračajo z novimi tremi točkami.

Člani so po zaslugi Jakoba Črpiča in Jana Klariča na tekmi s Cirkulanami prišli do nove zmage. Dva zadetka in prvi “clean-sheet” po vrnitvi v zimskem prestopnem roku vratarja Nejca Travnikarja sta razlog za veselje Brežičanov.

Člani se iz drugega gostovanja leta 2023 vračajo domov z vsemi tremi točkami. Tekma z domačinom iz Cirkulan je postregla z dvemi zadetki, poleg tega pa je prvič letos mirovala tudi brežiška mreža. Zaradi poškodb in bolezni je priložnost za igro ponovno dobilo kar šest mladincev. V članskem dresu je tako debitiral leta 2005 rojeni Žiga Matko. Brežičani so se z zmago zavihteli na četrto mesto na razpredelnici in jih z drugouvrščenimi Račami in tretjeuvrščenim Vidmom razlikuje le gol-razlika.

Po treh zapravljenih lepih priložnostih v prvem polčasu so Brežičani po dolgem obleganju vrat domačega vratarja Zajca končno povedli v 58' minuti. Po prodoru na desnem krilu mladinca Luke Juharta in podaji na drugo vratnico je žogo iz neposredne bližine v gol pospravil Jakob Črpič in se razveselil petega gola sezone. Črpič je na zadetek čakal vse od drugega kroga sezone, z njim pa je postal drugi najboljši strelec ekipe. Vodstvo so gosti povišali v 87' minuti, ko je po prekršku domačega branilca v kazenskem prostoru nad letos izjemnim mladinskim napadalcem Levom Sirkom najstrožjo kazen uspešno izvedel zimski povratnik v modri dres Jan Klarič. Domačega vratarja Zajca je poslal v napačno smer in se prvič po sezoni 2018/19, ko je za nogometno šolo Brežic za selekcijo kadetov nazadnje zadel za naš klub, razveselil ponovnega prvenca v modrem dresu.

Cirkulane 0-2 Brežice 1919 (Črpič 58', Klarič 87' 11m), sobota, 17. krog 3. SNL Vzhod, Igrišče Cirkulane

Igrali so; N. Travnikar (GK), Urek (od 89' Matko), Hervol, Dimitrovski (C), T. Travnikar, Klarič, Ibričić (od 60' Hribar), Božić, Juhart (od 60' P. Regović), Radovanić (od 77' Sirk), Črpič.

V soboto Brežičani prvič v letu na glavnem igrišču gostijo osmouvrščene nogometaše kluba Premium Dobrovce. Tekma bo odigrana ob 18:00 uri.

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000