Člani poskrbeli za magičen preobrat na Ptuju.

Po dveh golih prednosti Vidma so Brežičani v končnici tekme obrnili tekmo

Nazaj

Člani poskrbeli za magičen preobrat na Ptuju.

Bosch Bračič Videm je na verjetno najbolj napeti tekmi 20. kroga 3. SNL Vzhod vodil skoraj do konca srečanja. Stvari so pri Brežičanih nato vzeli v roke Jan Klarič, Borna Radovanič in Lev Sirk, ki so tekmo obrnili za končni, neverjetni, rezultat 2:4.

Verjetno najboljša tekma 20. kroga 3 SNL Vzhod med Bosch Bračič Vidmom in Brežicami 1919 je na Športnem parku Videm postregla s kar šestimi zadetki. Dobrih 130 gledalcev, od tega okoli 20 najbolj gorečih podpornikov brežiškega kluba, je bilo priča neverjetnemu preobratu gostov. Glasna podpora s tribune je pripomogla k zmagi Brežičanov, ki so v zadnjih petnajstih minutah domačinom nasuli kar štiri gole ter dosegli svojo deseto zmago sezone in postavili končni rezultat 2:4.

Prvi polčas tekme je bil izjemno izenačen. Obe ekipi sta si z lepo igro priigrali kar nekaj priložnosti, pa vendar se je zdelo, da so Brežičani vse do zaključka na gol bili bolj nevaren tekmec. Videm je brežiško mrežo prvič načel v 37. minuti srečanja preko bivšega prvoligaškega napadalca, Roberta Kureža. Videmčani so zaradi svoje višine in dobrega skoka najnevarnejši preko prekinitev, kar so pokazali prav pri prvem zadetku. Po kotu in strelu z glavo je najprej prvi strel obranil brežiški vratar Nejc Travnikar, žoga pa se je nato od vratnice odbila na pot Kurežu, ki takšne priložnosti iz neposredne bližine ne zgreši. Kljub prejetemu golu so se Brežičani hitro pobrali in do konca prvega polčasa smo ponovno videli izenačeno igro. Na začetku drugega polčasa so bili Brežičani primorani menjati vratarja, ko je poškodovanega N. Travnikarja za svoji debi v 3. SNL in svoj drugi nastop za člansko moštvo vpisal mladinski vratar Luka Grešak. Ponovno se je razvnela napeta igra, vendar gostom žoga preprosto ni hotela v gol. Na drugi strani pa so Ptujčani že drugič na tekmi izkoristili veliko priložnost, ko je Grešaka po podaji v prostor vezne linije iz roba šestnajsterca s strelom v spodnji kot mreže v 58. minuti premagal bivši drugoligaški igralec Simon Rogina. Videmčani so kmalu po svojem drugem golu začeli fizično in mentalno padati. Težke noge so botrovale prekršku v svojem kazenskem prostoru nad brežiškim napadalcem Borno Radovanićem. V 78. minuti je najstrožjo kazen že drugič letos zelo mirno in izkušeno za svoj četrti gol sezone realiziral Jan Klarić, ki je domačega vratarja Markota Klasinca poslal v napačno smer in proslavil rojstnodnevni zadetek. Brežičani so po nekaj opravljenih menjavah tempo samo še stopnjevali. Žogo je v noge ponovno dobil junak srečanja Borna Radovanić, ki je po rahli deflekciji domačega branilca s prelepim lobom pod prečko v drugi kot gola iz šestnajstih metrov v 82. minuti tekme dosegel svoj prvi gol dneva. Brežiško veselje je samo še povečal le dve minuti kasneje, ko je gostujoče navijače po izjemnem zaključku pod prečko v situaciji 1 na 1 z golmanom pahil v popolno histerijo in zadel svoj četrti gol sezone. V šestih minutah so Brežičani popolnoma obrnili tekmo v svojo korist. Za aplavz navijačev je Radovanića pred koncem srečanja za svoj debi v članskem nogometu zamenjal mladinec Luka Čurič, kateri je celo dosegel gol, vendar je bil le-ta razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Videmčani so se v iskanju izenačujočega zadetka popolnoma odprli in tako praktično na pladnju ponudili možnost mladincu Levu Sirku, da zabije še zadnji žebelj v krsto. Ta je v četrti minuti podaljška najprej položil domačega branilca na tla, nato pa še golmana poslal v napačno smer in se razveselil petega članskega zadetka v tej sezoni. Takoj po zadetku je sledil zadnji sodnikov žvig ter noro veselje Brežičanov.

Bosch Bračič Videm 2-4 Brežice 1919 (Klarič 78' 11m, Radovanić 82' in 84', Sirk 94'), 20. krog 3. SNL Vzhod, nedelja, Športni park Videm

Igrali so; N. Travnikar (GK) (od 46' Grešak (GK)), Vidmar (od 85' Bajs), Cerjak, Geč, T. Travnikar, Hervol (C), Božić, Klarič, Črpič (od 74' Sirk), Ibričić (od 74' Juhart), Radovanić (od 92' Čurič).

Brežičane v soboto čaka naslednja tekma, ko na Stadionu Brežice v večernem terminu ob 18:00 uri gostijo trinajstouvrščeno Šmartno. Vabljeni!

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000