Člani po treh prevzemih vodstva slavili doma

Kar štirje goli so bili potrebni za zmago nad Savinjci

Nazaj

Člani po treh prevzemih vodstva slavili doma

Člani so na zadnji tekmi 21. kroga 3. SNL Vzhod na Stadionu Brežice z rezultatom 4:3 slavili zmago proti nasprotniku iz Šmartnega ob Paki. Za veselje domače publike je ponovno dvakrat poskrbel Borna Radovanić, še po en gol pa sta primaknila Jakob Črpič in Jaka Hervol.

V soboto so bili člani ponovno v akciji na domačem Stadionu Brežice. Tokratni nasprotnik, NK Šmartno 1928, kateri letos preprosto ne najde in ne najde forme, je moral pred dobrimi 150-imi gledalci priznati premoč mladim Brežičanom. Na tekmi pod žarometi smo videli kar sedem zadetkov. Trikrat je po žogo v svojo mrežo odšel domači vratar Nejc Travnikar, štirikrat pa gostujoči Miha Aravs.

Prvi zadetek na srečanju je v 12. minuti zabil najboljši igralec pri Savinjcih to tekmo, Darko Pranjić. S prostim strelom je zadel skoraj iz sredine igrišča, po tem ko je brežiška obramba slabo ocenila žogo, katera se je nato od desne vratnice odbila v gol. Brežičane je zadetek prebudil in le sedem minut kasneje je po skoraj identični akciji, z dolgo žogo v prostor preko desne strani domačega napada, kot proti Vidmu, s prelepim zaključkom pod prečko v prvi kot gola zadel Borna Radovanić. Borna ni imel časa za počitek, saj je pet minut pred koncem prvega polčasa s podajo na drugo vratnico zaposlil Jakoba Črpiča, kateri je žogo iz neposredne bližine pospravil v nebranjeno mrežo in Brežičane prvič na tekmi popeljal v vodstvo. Kmalu po začetku drugega polčasa je v 51. minuti po prelepem preigravanju in hitro odigrani dvojni podaji v situaciji 1 na 1 z vratarjem N. Travnikarjem slednjega že drugič na tekmi premagal Pranjić ter ponovno izenačil. Spet je sledilo brežiško obleganje nasprotnikovega gola, katerega je v 55. minuti uspešno realiziral podkapetan Jaka Hervol. Po izvedenem kotu se je sam znašel na drugi vratnici in žogo z volejem zabil v prečko in potem v gol. Brežiška obramba je v 67. minuti srečanja ponovno zaspala, kar so s preskok-igro izkoristili gostje. Po dolgi žogi v prostor se je ponovno sam pred domačim vratarjem znašel Pranjić in ga še tretjič na tekmi premagal, ter tako dosegel hvale vreden hat-trick. Brežičani so bili v iskanju zmage ponovno primorani stisniti Savinjska vrata. Luknjo v gostujoči obrambi je našel N. Regovič, ki je lepo zaposlil Radovanića. Ta je v 71. minuti še drugič na srečanju zatresel nasprotnikovo mrežo, ko je z lobom premagal Savinjskega vratarja Aravsa in postavil končno rezultat srečanja, 4:3.

Člane sedaj čaka en teden počitka, saj bi jih ta vikend v Krškem rabil čakati “Posavski derbi”, kateri pa je bil zaradi sedaj vsem znanim razlogov seveda “odpovedan”. Naslednja tekma bo tako odigrana šele v petek, 5. maja, ko v goste na Stadion Brežice prihaja letos prav tako skromni Dravograd.

Brežice 1919 4-3 Šmartno 1928 (Radovanić 19' in 71', Črpič 40', Hervol 55'), 21. krog 3. SNL Vzhod, sobota, Stadion Brežice

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000