Člani do prve zmage leta!

Mlada članska ekipa premagala nasprotnike iz Prlekije.

Nazaj

Člani do prve zmage leta!

Po porazu v Zavrču odlična predstava članov proti Ljutomerju. Danes tri težko prigarane točke ostajajo doma.

Člani so v 16. krogu 3. SNL Vzhod na zadnji tekmi dneva osvojili tri težko prigarane točke in odlično odgovorili na poraz v prvem krogu spomladanskega dela sezone. Nasprotnik iz Prlekije se je dvakrat nevarno približal, enkrat celo izenačil, vendar so Brežičani zelo mirno in kljub svoji mladosti zelo izkušeno pripeljali tekmo do konca.

V kadru smo po poškodbi ponovno videli Matica Kustrina in Jana Mokrovića, po bolezni so bili med osemnajsterico tudi Nik Cerjak, David Mijoković ter Daniel Hribar, po odsluženi kazni rumenih kartonov pa se je s pravo bombo vrnil Medin Ibričić

Brežičani so povedli že v osmi minuti, ko je bil pred vrati z glavo natančen povratnik po bolezni Nik Cerjak. Ljutomerčani so preko svojega visokoraslega kapetana Bertalaniča, ki je v kazenskem prostoru skočil najvišje, takoj izenačili že dve minuti kasneje. Gostujoči kapetan je imel priložnost svojo ekipo celo popeljati v vodstvo, vendar je po prekršku Cerjaka v Brežiškem kazenskem prostoru najstrožjo kazen zastreljal v desno vratnico. Stvari v roke je nato vzel zvezda večera, Ibričič, ki je z dvemi prelepimi udarci izven kazenskega prostora v 26' in 48' minuti dvakrat premagal gostujočega vratarja Lorinca. Prleki so sicer v 65' minuti znižali rezultat, vendar je bilo za preobrat prepozno. Brežičani so tekmo zanesljivo pripeljali do konca in slavili pred domačo množico.

Brežice 1919 3-2 Avto Rajh Ljutomer (Cerjak 8', Ibričić 26' in 48'), 16. krog 3. SNL Vzhod, sobota, Stadion Brežice (UT)

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000