Brežičani iz deževnega Ptuja s porazom

Nogometaši Drave so bili ta krog rahlo boljši nasprotnik

Nazaj

Brežičani iz deževnega Ptuja s porazom

Brežiška izbrana vrsta se iz predzadnjega gostujočega srečanja sezone vrača sklonjenih glav. Drava iz Ptuja je na vremensko zahtevni tekmi slavila z rezultatom 3:0.

Tudi na drugi tekmi sezone teh dveh nasprotnikov so bili igralci dodobra namočeni z dežjom. Na srečo so bile razmere rahlo boljše kot v Brežicah, pa vendar niso dopuščale, da bi “trgouci” iz Brežic razvili svojo značilno igro. Žoga, kljub kar nekaj zrelim priložnostim, ni in ni hotela v gol. Ekipa iz Ptuja je bila tokrat rahlo premočna, pa vendar so v brežiškem taboru mnenja, da bi razlika 3:0 morala biti manjša. Prav tako mladi Podravci, ki so po leto ali dve starejši od naših mladeničev in veselo pogledujejo proti 2. SNL so pokazali izkušenost in tekmo po začetnem šoku Brežičanov zaradi prejete enajstmetrovke v drugi minuti srečanja mirno prikrmarili do konca.

Ponovno je kapetanski trak nosil mladinec Nik Geč, ki je še enkrat potrdil zaupanje, katero mu s to potezo vlivata trenerja Dražen Vegel in Marjan Galič. Med vratnicami je letos prvič celih devetdeset minut stal tudi mladinski vratar Luka Grešak, ki je kljub trem prejetim golom postregel z dobro in zanesljivo predstavo, ter vzpostavil resno kandidaturo za mesto prvega vratarja ekipe naslednjo sezono. Tekmo so poleg Geča in Grešaka začeli še trije mladinci; Nikola Regović, Domen Bajs in Patrik Regović. V drugem polčasu pa so v igro nato vstopili še trije; Lev Sirk, Luka Juhart in Daniel Hribar. Povprečna starost prve enajsterice Brežičanov je tako znašala neverjetno rosno mladih 19,5 let.

Drava Ptuj 3-0 Brežice 1919, 24. krog 3. SNL Vzhod, sobota, Mestni stadion Ptuj 

 

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000