Borna o preobratu za zmago proti Vidmu

Pred mikrofon smo dobili junaka zadnje ligaške tekme in strelca dveh zadetkov, Borno Radovanića.

Nazaj

Borna o preobratu za zmago proti Vidmu

Letos trenutno četrti najboljši strelec ekipe, s štirimi zadetki na zgolj šestih obračunih, nam je po zmagi proti Vidmu namenil nekaj besed.

Štirje zadetki na šestih nastopih z odigranimi 435 minutami. Torej zadetek na vsake dobrih 108 minut nogometa je statistika, katere se nebi branila večina napadalcev v nogometu. Še bolj osupljivo je dejstvo, da so ga vse od začetka poletnih priprav na sezono pestile poškodbe in da res igra šele zdaj, v drugem delu sezone. To so številke naše številke 9, Borne Radovanića.

Borna letos ne nosi prvič brežiškega dresa. Kot član ekipe mladincev je v koronski sezoni 2020/21 na treh odigranih tekmah v 1. mladinski ligi MNZ Celje in treh v Mladinskem pokalu MNZ Celje, preden so bile vse lige zaradi pandemije prekinjene, zadel kar enajst zadetkov. To mu je prineslo tudi vpoklic v člansko moštvo, ko je v 2. krogu pokala MNZ Celje Brežičane z edinim zadetkom na tekmi v 86. minuti popeljal do zmage in napredovanja v naslednji krog. Bil je tudi v kadru v 2. SNL, vendar na žalost ni vpisal nastopa. Zaradi pandemije se je nato naslednjo sezono vrnil nazaj na Hrvaško, kjer je še kot izhodni mladinec kar v članski ekipi Bregane postal najboljši strelec lige. Isto formo je nadaljeval vse do lanske sezone, ko ga je v poletnem prestopnem roku v brežiške vrste zvabil njegov dolgoletni trener, glavni trener prve ekipe Dražen Vegel. Ko je letos v 4. krogu proti Cirkulanam dosegel drugi brežiški zadetek na srečanju, je tako prvič po 696-ih dnevih zatresel nasprotnikovo mrežo, medtem ko nosi brežiški dres.

Borna o tekmi z Vidmom; “Tekmo proti Vidmu smo odprli dobro z nekaj konkretnimi priložnostmi. Te so ostale neizkoriščene in dobili smo nesrečen zadetek po katerem smo se nato hitro pobrali. Na žalost smo nato na sredini drugega polčasa prejeli še drugi zadetek, vendar se nismo obotavljali in nadaljevali še z večjo željo po zmagi ter jo s to energijo na koncu po preobratu tudi dosegli. Za svoja dva zadetka bi se rad zahvalil ekipi, saj so bili oni sami z dobrimi akcijami zaslužni za ta preobrat. Kljub temu, da me to sezono pesti veliko poškodb se s časom počutim in igram vse boljše.”

Vabljeni v soboto, 22. 4., na Stadion Brežice, kjer članska ekipa ob 18:30 uri meri moči s trinajstouvrščenimi nogometaši Šmartnega. Mogoče bo Borna v statistiko vpisal še kakšen zadetek in se lahko sami prepričate o njegovi kvaliteti.

FOTO: Marko Klarić

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000