Bivši kapetan o upokojitvi in novi poziciji tehničnega vodje prve ekipe

Peter Dimitrovski je proti Račam odigral zadnjo tekmo igralske kariere in zaključil bogato nogometno kariero

Nazaj

Bivši kapetan o upokojitvi in novi poziciji tehničnega vodje prve ekipe

Sedaj že bivši članski kapetan je po 14 letih, 1 mesecu in 29 dneh še zadnjič oblekel brežiški dres in zaključil svojo igralsko pot. V novo sezono se podaja na čelu nove pozicije.

Peter Dimitrovski je kot vhodni starejši deček pod okriljem svojega dolgoletnega mentorja Dražena Vegla 28. marca 2009 za Brežice debitiral na tekmi 1. lige U15 Vzhod, 27. maja 2023 še zadnjič oblekel dres s številko 5, novi kapetan Nik Geč pa mu je takrat po vstopu v igro še zadnjič predal kapetanski trak. Peter je eno leto kadetskega in celoten mladinski nogomet igral v Novem Mestu pri Krki, kjer je še kot mladinec vpisal dva nastopa na najvišjem nivoju nogometa v Sloveniji, 1. SNL. Po Krki se je mudil po prvoligaških klubih v Italiji, vendar je na koncu prevladala službena pot. Z očetom, ki je je bronasti prvak sveta v ribolovu rib s plovcem, v Brežicah vodita izjemno uspešno trgovino z ribolovsko opremo. Nogomet tako ni bil več najpomembnejša stvar v življenju. Poleg službe je nato igral na Hrvaškem, za Samobor in Bregano.

V novi sezoni bo opravljal funkcijo tehničnega vodje prve ekipe. S svojimi bogatimi izkušnjami in znanjem je zagotovo prava oseba za to pozicijo. Zaradi svoje mladosti se lahko odlično poveže z že tako mlado člansko ekipo in ponudi drugačen pristop. Vodstvo kluba je veselo, da nogometaši, ki zaključujejo igralsko pot ostajajo v klubu, kjer so dolga leta igrali.

Peter Dimitrovski: "Občutki glede zaključka moje igralske poti so mešani. Nekako zapuščam svojo največjo ljubezen, vendar sem vesel da še vedno ostajam v nogometu. Rad bi svoje znanje prenesel na druge generacije in na ta način domačemu okolju in klubu povrnil vse, kar mi je bilo dano. Za trenersko pot sem se odločil saj časovno zaradi službe več ne uspem nogometu namenjati takšen velik del svojega življenja, poleg tega pa tudi moje telo ne prenese fizičnega napora potrebnega za igranje. Veselim se svoje nove pozicije tehničnega vodje ekipe, saj se lahko iz prve roke učim od izjemnega glavnega trenerja Dražena Vegla. Upam, da bom nabral čim več potrebnega znanja, da lahko sam stopim v samostojno trenersko kariero.

Veselim se sodelovanja tako z vodstvom ekipe kot celotnega kluba, saj že kot igtalec z njimi nisem imel konflikta in smo bili vedno v dobrih odnosih. Pošteno in korektno so izpolnili vse, kar je bilo dogovorjeno. S trenerjem sodelujem že petnajst let in dobro poznam njegov sistem in način dela. Pomočnik Marjan Galič pa ga pri tem zelo dobro dopolnjuje in skupaj predstavljata zelo dober tandem. Tudi golmanskega trenerja Dominika Levaka poznam že od otroštva, tako privatno kot nogometno. Tudi on svoje delo opravlja zelo dobro.

Priprave na novo sezono se začnejo ta ponedeljek, 10. 7., ter trajajo štiri tedne. V tem času bomo odigrali vsaj štiri pripravljalne tekme. Fantje so že na koncu prejšne sezone prejeli invidualne programe za kondicijski trening, katerih upam da so se vestno držali in bodo že na priprave prišli v dobri formi.

Cilj seveda iščemo na vrhu lestvice. Dejstvo je da moramo za to ogromno in predvsem trdo delati saj imamo še ogromno prostora za napredek. V prvi vrsti zaradi tega, ker so fantje že kot mladinci lani dobili celo leto izkušenj v članskem nogometu, nekaj pa jih je članski nogomet igralo že dve sezoni nazaj v 2. SNL. Te izkušnje so zelo pomembne, saj je članski nogomet zelo drugačen. Je veliko hitrejši in fizičen, predvsem pa je na njih več pritiska, ker je potrebno tudi več koncentracije. Kje bomo na lestvici končali je odvisno od nas in našega dela.

Eden od razlogov zakaj sem ostal je ta neverjetna generacija “otrokov” oziroma igralcev, ki jo imamo. Niso izjemni samo nogometno ampak tudi karakterno. Imajo pravo in zdravo življensko miselnost, ki je potrebna tako v nogometu kot življenju samem. V lanski sezoni, ko sem z njimi delil slačilnico sem bil res presenečen nad njihovo voljo za trening, predanostjo klubu in željo po lastni rasti. Zaradi njih je bila moja zadnja igralska sezona res nekaj posebnega, za kar se jim iz srca zahvaljujem.

Za konec bi se rad zahvalil vsem, ki so nas tako številčno in glasno podpirali v lanski turbulentni sezoni. Bilo je veliko vzponov in padcev, vendar ste nam ves čas stali ob strani. Upam, da vam bomo v naslednji sezoni predstavili dober, modern in srčen nogomet kateremu ste lahko priča v domačem okolju z domačimi mladimi igralci. Vabljeni tudi letos še v večjem številu podpreti naše mlade fante in se na lastne oči prepričati o našem poslanstvu."

FOTO: Marko Klarić

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000