100 let igranja nogometa v Brežicah

Nazaj

100 let igranja nogometa v Brežicah

V Brežicah se je v soboto 07. 09. 2019 pisala športna zgodovina, saj smo v NK Brežice obeležili 100 let igranja nogometa.

V ta namen smo v klubu pripravili posebno celodnevno slavnostno dogajanje z nogometnimi tekmami, glasbo, kulinariko, srečelovom, animacijami in presenečenji.

Slavnostne prireditve so se udeležili tudi: predsednik NZS Radenko Mijatović, generalni sekretar Martin Koželj, prvi mož NK Olimpija Milan Mandarić, predsednik MNZ Celje Vlado Močnik s sodelavci, župan občine Brežice Ivan Molan, generalni direktor Term Čatež Bojan Petan ter ostali prijateljski klubi, sponzorji in prijatelji brežiškega nogometa.
 

Na nogometnem stadionu se je program odvijal že v dopoldanskem času, kjer so se predstavile vse mlajše selekcije brežiškega kluba in ženska ekipa. Uradno otvoritev dogodka sta naredila predsednik kluba NK Brežice 1919 Jurij Pezdirc in ambasador kluba Dejan Kelhar. Takoj za tem pa se je odvila tekma med slovensko estrado in veterani brežiškega kluba, rezultat na koncu je bil 3:3.

Slavnostna prireditev se je pričela s slovensko himno, ki jo je zapela Eva Julija Borovšak. Nato je vse prisotne pozdravil Jurij Pezdirc, predsednik NK Brežice 1919. »Biti predsednik NK Brežice 1919 pomeni veliko čast ter hkrati veliko odgovornost. V klubu sledimo jasnim ciljem in napredku ter želimo zagotoviti najboljše možne pogoje za tekmovanja, zmage in uspehe kluba. V trženjskem smislu to pomeni vsakodnevna prizadevanja, da bi v klub pripeljali še več denarja z novimi pokrovitelji oziroma sponzorji.«

Jurij je v nadaljevanju omenil nekaj rezultatov mladinske in otroške nogometne šole, doseženih v zelo kratkem obdobju, ki jih ni moč spregledati:

  • število registriranih igralcev je zraslo iz 40 na sedanjih 283, kar pomeni, da v klubu trenira več otrok kot jih ima večina OŠ v občini Brežice;
  • klub tekmuje z vsemi selekcijami, in sicer od najmlajših do članov;
  • na posamezno generacijo trenira od 15 pa do 25 otrok, ki jih selekcioniramo preko Otroške nogometne šole Petelinčki, ki deluje po vseh OŠ v občini Brežice.
  • skoraj vse ekipe zasedajo mesta v zgornjem delu svojih lig, kar je nedvomno rezultat dobrega dela in nenehnega izobraževanja vseh, ki sodelujejo v trenažnem procesu;
  • klub si je v teh letih pridobil ugled v nogometnih in ostalih športnih krogih predvsem zaradi odlične organiziranosti in odličnih športnih dosežkov;
  • cilj v tej sezoni je uvrstitev starejših dečkov v I. slovensko ligo in uvrstitev kadetske ter mladinske ekipe v II. SML in II. SKL, ter nadaljevati uspešno nastopanje članov v II. SNL;
  • klub ima eno zaposleno osebo in pogodbeno vezanih pa 16 trenerjev;
  • proračun kluba se je v zadnjih petih letih povečal za kar 10 x, kljub temu je potrebno uporabljati inovativne pristope in ter ogromno volonterskega dela.

»V klubu NK Brežice 1919  bomo še naprej sledili jasnim ciljem, viziji za prihodnost ter širitvi zavesti in pripadnosti do kluba. Eden izmed ciljev je, da želimo šport približati mlajši populaciji in jih spodbuditi k vpisu.« je zaključil predsednik NK Brežic 1919, Jurij Pezdirc.
Vse zbrane na slavnostni prireditvi sta nagovorila tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović in brežiški župan Ivan Molan, ki je napovedal podporo občine pri prihodnjem posodabljanju stadiona. Nekaj besed pa je prisotnim namenil tudi ambasador brežiškega kluba Dejan Kelhar. Slavnostni dogodek je z  nastopom pospremila Nuša Derenda.

Občina Brežice in NZS sta ob 100 letnici igranja nogometa v Brežicah, podelila plaketi. Predsednik kluba pa je v imenu NK Brežice 1919 podelil spominske plakete, v zahvalo za dolgoletno sodelovanje, in sicer Občini Brežice, Termam Čatež in NZS-ju.
V nogometnem klubu smo tudi zelo ponosni na sodelovane z NK Olimpija, verjamemo, da je to pravi vzgled sodelovanja med večjimi in manjšimi klubi, zato smo še posebej lepo zahvalo namenili lastniku in predsedniku Olimpije Milanu Mandariću, ki se je tudi udeležil slavnostne prireditve v Brežicah.

Sledila je nepozabna tekma med Brežicami in Olimpijo, ki se je na koncu končala z rezultatom 2:2.

Sledila je večerna zabava z Nušo Derenda, Kingstoni in Petkovo pumpo.

Iskrena hvala vsem, ki so od leta 1919 delovali v klubu, nogometašice, nogometaši, prijatelji kluba, sponzorji, podporniki, prostovoljci ter vsi, ki so omogočili praznovanje 100 letnice, ter seveda hvala vsem, ki jih nismo posamično omenili in so kakorkoli prispevali svoj delček v ta nogometni mozaik.

Iskren hvala vsem, ki so omogočil praznovanje 100 letnice nogometa v Brežicah:


OBČINA BREŽICE, KOVIS, TERME ČATEŽ, POWERHOUSE, GOFAR, GENI, TPV, NUMIP, Q TEHNA, HESS, NOGOMETNA HIŠA ZABAVE, KOP, ZAVAROVALNICA SAVA, ZAVAROVALNICA TRIGLAV, NEK, MEDITERAN PRODUKT, AGENCIJA SPIN, BIMAS, INŠTALACIJE ŽAGAR, ZIDARSTVO SARAMATI, FOMES, ANDREJ ZOFIČ S.P., EKOSEN, GRADNJA ŠEPEC, MARIJAN KOLMAN, KONOPLJA OSVOBAJA, VALTEX, ARISTOTEL, AVTOLINE, POSAVC, REMIH TOMAŽ S.P., ZIP OTON NARAT, GRAMEKS, ZELKOM, AVTOMEHANIKA AVSENIK, SCHLOFFER in DREVENŠEK d.o.o., MIPOT, KLJUČAVNIČARSTVO KLOBUČAR, 3TAV, ŽAGAR, VEMO, TEB, PARTY SHOP, CVETLIČARNA ŽIČKAR.

Iskrena hvala tudi vsem sponzorjem Srečelova ter generalnemu pokrovitelju TPV!

Iskrena hvala tudi dolgoletnim podpornikom NK Brežice 1919: Terme Čatež, Mana, Mediteran Produkt, Deržič-Drezga, Gofar tisk, Powerhouse, GMT events, Suprima, Integral, Občina Brežice, Zavod za šport, Festival Derenda, Tri lučke, Prva liga, Foto Molan, Relive, Čebelarstvo Hervol, Metalprom.

100 let igranja nogometa v Brežicah
100 let igranja nogometa v Brežicah
100 let igranja nogometa v Brežicah
100 let igranja nogometa v Brežicah
100 let igranja nogometa v Brežicah
100 let igranja nogometa v Brežicah
100 let igranja nogometa v Brežicah
100 let igranja nogometa v Brežicah
100 let igranja nogometa v Brežicah
100 let igranja nogometa v Brežicah
100 let igranja nogometa v Brežicah
100 let igranja nogometa v Brežicah
100 let igranja nogometa v Brežicah
100 let igranja nogometa v Brežicah
100 let igranja nogometa v Brežicah

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000