2. slovenska kadetska in mladinska liga vzhod

NK Brežice 1919 - NK Fužinar SIJ Ravne Systems, 24. krog 2. SKL/SML Vzhod

Kadeti in mladinci v nedeljo doma na Stadionu Brežice gostijo Korošce. Tekmi 24. kroga 2. SKL/SML Vzhod se pričneta ob 14:30 in 17:00 uri.

Nazaj

nedelja, 30. april 2023nedelja, 30. april 2023, 14.3018.45

Stadion Brežice
NK Brežice 1919 - NK Fužinar SIJ Ravne Systems, 24. krog 2. SKL/SML Vzhod

Dve najstarejši selekciji nogometne šole ta vikend čakata dve zelo pomembni tekmi. Mladinci še vedno hočejo poseči po mestih pod vrhom lestvice, kadeti pa se spuščajo v krvav boj za obstanek.

Mladinci moči merijo z drugouvrščeno ekipo lige. Korošci za vodilnim Rudarjem zaostajajo zgolj dve točki, vendar so na zadnjih petih tekmah začeli popuščati ter izgubili dve tekmi. Tako so nanizali tri zmage, kar je sicer isto kot Brežičani, vendar so slednji še dvakrat remizirali in se v tekmo podajajo rahlo boljše razpoloženi. Varovanci trenerja Dražena Vegla in njegovega pomočnika Marjana Galiča bi se z zmago lahko priključili ekipam, ki so pod vrhu lestvice. To bo tretji obračun teh dveh ekip te sezone. Prvi se je v Brežicah v 5. krogu končal z remijem 1:1, ko so gledalci na zadetke čakali do samega konca tekme. Najprej je nogometaše iz Raven v 90. minuti srečanja v vodstvo popeljal letos drugi strelec lige, Jaka Krevh, le tri minute kasneje, v izdihljajih sodnikovega dodatka, pa je s prelepo izvedenim prostim strelom rezultat izenačil brežiški kapetan Nik Geč. Drugo srečanje pa se je v 14. krogu v Črni na Koroškem po res bledi predstavi Brežičanov končalo z visoko zmago Korošcev z rezultatom 6:0, ko so pri njih zadeli po dvakrat Krebs, Krivec in Vukolić.

U19: Brežice 1919 - Fužinar SIJ Ravne Systems, 24. krog 2. SML Vzhod, nedelja, 17:00, Stadion Brežice

Kadete čaka še pomembnejša tekma, saj se za njih začenja huda tekma za obstanek v ligi. Tokratni nasprotnik zaseda mesto nižje in tako kot naši mladeniči nujno potrebuje točke. V tekmo sicer Brežičani prihajajo z boljšimi rezultati, saj so na zadnjih petih tekmah trikrat zmagali in dvakrat izgubili, v nasprotju s Korošci, ki so zmagali le enkrat. Prvo srečanje te sezone se je v 4. krogu v Brežicah končalo z visoko zmago Brežičanov, ko so rezultat 5:0 postavili Aljaž Ajdišek, Maks Zlatič, Mark Ostrelič, Miha Bajs in Amil Limani. Tudi na Koroškem so Brežičani slavili, ko je na tekmi 14. kroga blestel bočni branilec na posoji iz Krke, Gaj Hvalec, kateri se je v zimskem prestopnem roku že vrnil nazaj v Novo Mesto. Z dvemi lepimi zadetki je poskrbel za zmago z rezultatom 0:2.

U17: Brežice 1919 - Fužinar SIJ Ravne Systems, 24. krog 2. SKL Vzhod, nedelja, 14:30, Stadion Brežice

Vabljeni podpreti Brežičane na dveh pomembnih tekmah!

FOTO: Marko Klarić

Kontakt

Nogometni klub Brežice 1919

Modri

Cert ID: 0042/00045

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Nogometni klub Brežice 1919
Matična številka: 4056809000