Zgodovina NK Brežice 1970 - 1979

 

Sedemdeseta leta so bila tekmovalno bolj uspešna, kot prejšnje desetletje. Na začetku desetletja, v tekmovalni sezoni 1970/71 Brežičani s članskim moštvom nastopajo v Celjski nogometni podzvezi, kjer beležijo povprečne rezultate.

V tekmovalni sezoni 1971/72 je klub osvojil drugo mesto v celjski podzvezi in igral v kvalifikacijah za vstop v vzhodno consko nogometno ligo, kar je takrat pomenilo drugi najvišji kakovostni republiški razred. V odločilni kvalifikacijski tekmi na domačem terenu pred 800 gledalci so bili po izvajanju najstrožjih kazni boljši gostje iz Rakičana. 

Začetki sedemdesetih let prejšnjega stoletja so prav tako zaznamovala zasedanja kluba, kjer so z reorganizacijo delovanja in kadrovskimi spremembami dodatno poskušali spodbuditi in motivirati ljudi v klubu, da popeljejo NK Brežice k boljšim rezultatom, tako po organizacijski, kot tudi tekmovalni plati.
Januarja, 1972 je takratna Skupščina občine Brežice na skupni seji občinskega zbora in zbora delovnih skupnosti obravnavala stanje na objektu stadiona v Brežicah in sprejela sklep o imenovanju odbora za izgradnjo stadiona. V odbor so bili imenovani: Vinko Jurkas (predsednik skupščine občine), Franci Volčanšek (predsednik občinskega sindikalnega sveta), Ciril Kolešnik (predstavnik Ljudske potrošnje), Franc Podgoršek (predstavnik kluba), in drugi.

V sezoni 1972/73 so poleg nastopanja v omenjeni ligi, igrali tudi v finalu Celjske podzveze in po podaljšku izgubili s Kladivarjem iz Celja z rezultatom 5:3. V teh letih je klub zamenjal kar nekaj predsednikov. Tako so se na čelu klubske uprave razvrstili : Jože Strgaršek, Ciril Kolešnik starejši, Vlado Podgoršek, Ciril Kolešnik mlajši, Jože Ferenčak in  Sine Pešec.

V tem desetletju so v Sloveniji spremenili tudi tekmovalni sistemi, kar je povzročilo dodatne težave za brežiški klub. Krovna nogometna organizacija je namreč za klube, ki s članskimi moštvi nastopajo v višjih rangih tekmovanja zahtevala najmanj pet selekcij podmladka. Nogometne klube je s tem prisilila, da so začeli razmišljati o delu z mladimi. Tem smernicam so sledili tudi v Brežicah in pričelo se je tudi načrtno delati z mlajšimi kategorijami.

Deli vsebino s prijatelji

POKLIČITE NAS

031 649 194

 

PIŠITE NAM

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

SOCIALNA OMREŽJA

 

      

© 2023 nkbrezice.si. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani 5ka