Člani pričeli s priravami 28.06.2021

 

Takoj je bilo jasno, da smo ostali brez dveh stebrov obrambe. V Aluminij je odšel Tin Martić in v Tabor Sežana je odšel Blaž Urh. Seveda smo za oba iskreno veseli, da bosta svoje znanje v prihajajoči sezoni kazala na prvoligaškem odru.

 

In medtem ko priprave spremljajo ekstremne temperature, naši člani pridno nabirajo kondicijo in iščejo uigranost na prijateljskih tekmah. 

 

Najprej smo se preizkusili z Radničkim iz Niša. Rezultat je bil 1:8. Do konca prvega polčasa so domači nogometaši vodili z 1:0. V izdihljajih prvega polčasa je uspelo gostom izenačiti. V drugem polčasu smo igrali z drugo postavo, kjer se je širina klopi pokazala za prednost gostov, ko so dodobra napolnili mrežo naših fantov.

 

Druga pripravljalna tekma smo odigrali 02.07. z NK Radomlje, ki so novopečeni prvoligaš. Tekma se je končala z 3:1 za domače Radomlje. 

 

Že takoj v torek, 06.07., so v goste prišli povratniki v 2.SNL, NK Rogaška. Tekma se je končala z 3:3. 

 

V soboto, 10.07., smo gostovali pri Rudarju iz Velenja in vknjižili svojo prvo zmago. Tekma se je končala z 0:1. 

 

Včeraj smo doma igrali z Brinjam iz Grosuplja. Tekma se je končala z 0:2 za goste.

 

Do konca priprav nas čakajo še tekme z SAK Klagenfurt (16.07., gosti), Slovan Ljubljana (21.07., doma) in pa 24.7. nas čaka še generalka pred začetkom prvenstva. 

 

Prva prvenstvena tekma nas čaka 31.07.2021 z NK Fužinar. Torej prvenstvo je že skoraj pred vrati. 

 

Odhodi in prihodi

 

V tem prestopnem roku je klub zaznamovalo veliko odhodov. Zraven prej omenjenih Blaža Urha (Tabor Sežana) in Tina Martiča (Alumiji), so klub zapustili še naslednji igralci: Marko Felja (NK Krka), Andraž Lipec (NK Krka), Žiga Jurečič (NK Krka), Domagoj Hasan (NK Krka), Tomaž Zakrajšek (NK Krka), Berat Bečiri, Matic Predanič, David Škrbec (Avstrija), Robert Drugovič, Agon Pajaziti (Kosovo), Timotej Rešetič (NK Posavje) in Gaber Petric (Ilirija). 

 

Članski ekipi so bili z vrst mladincev in kadetov priključeni: Andraž Ruedl (2004), Andraž Kerič (2003), Domen Bajs (2004), Nik Geč (2004), Luka Juhart (2004) in Nikola Regovič (2004). Andraž Ruedl in Andraž Kerič sta že v lanski sezoni okusila 2. SNL, letos pa se na njiju računa še toliko bolj. 

 

Že znane okrepitve so: Rok Gorenc (NK Posavje, 2001), Sebastian Lesjak (Krško,2000) in Marko Mitrovič (Domžale, 2002).

 

Od lani z nami ostajajo: Tim Kruljac (1996), Vid Goričar (1999), Filip Sivonjič (2001), Gaber Vizlar (2001) in  Žan Luka Kocjančič (2000).

 

V NK Krka je odšel tudi pomočnik trenerja Slaviša Dvorančič. V klubu smo seveda presenečeni nad vsemi odhodi v NK Krka, kljub temu da so bili vsem igralcem ponujeni enaki ali boljši finančni pogoji. Kljub temu želimo vsem fantom vse dobro na njihovi nadaljnji nogometni poti.

 

David Božič zaključil s kariero nogometaša

Včeraj nas je z žalostno novico o prekinitvi kariere presenetil tudi naš David Božič. David se je odločil za karierno pot in bo kopačke obesil na klin. Delo v treh izmenah mu ne bo več dovoljevalo treningov, ki so potrebni za nastopanje v 2. SNL!

David hvala za vse v imenu celotnega Nogometnega kluba Brežice 1919!

 

Zaključek priprav in začetek prvenstva

 

Pred nami je posledično trdo delo pri sestavljanju konkurenčne ekipe za vrh 2.SNL. Ekipa je v soboto proti NK Rudar Velenje že kazala dobro, povezano in kompaktno igro. Seveda nas čakajo še intenzivni slabi 3 tedni, naporni treningi in zadnje tekme za uigravanje. 

 

Definitvno pa bomo do 31.07. pripravljeni, da najprej NK Fužinar, potem pa vsaki ekipi prekrižano načrte in se maksimalno potrudimo napasti vrh 2.SNL. 

 

#gremobresce

 

Deli vsebino s prijatelji

POKLIČITE NAS

031 649 194

 

PIŠITE NAM

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

SOCIALNA OMREŽJA

 

      

© 2022 nkbrezice.si. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani 5ka